Dodik će sačekati

Na vidiku smjena Dragana Lukača?!

''Nitko tko je izabran na dužnost, od Milorada Dodika do ministra policije nije izuzet odgovornosti'', rekao je Dodik.
Vijesti / Politika | 27. 02. 2019. u 09:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sačekat ćemo još malo'', rekao je Milorad Dodik, predsjedatelj Predsjedništva Bih i predsjednik SNSD-a upitan je li ministar policije Dragan Lukač snosi odgovornost u slučaju Davida Dragičevića.

Gostujući u emisiji "Upitnik" RTS-a, Dodik je rekao kako su ''policajci koji su radili na tim istražnim radnjama gdje su utvrđeni i neki propusti suspendirani''.

''Udaljeni su iz policije i neki se već nalaze na sudu, ali to se ne čuje, to ne želi nitko da čuje. Postoji li odgovornost ministra policije u tom pogledu, sačekat ćemo još malo da vidimo. U svakom slučaju, nitko nije izuzet od bilo kakve odgovornosti, a odgovornost je naravno i ako ste propustili nešto da uradite što ste trebali da uradite'', rekao je Dodik.

Smatra kako su policajci na spornoj konferenciji za medije, održanoj prije 11 mjeseci, iznijeli  i niz nepotvrđenih informacija o okolnostima smrti mladića zbog kojeg se skoro godinu dana prosvjeduje u RS-u.

''Postoji jedna stvar koja je to inicirala, a to je jedna nepotrebna konferencija za tisak na koju su izašli policajci koji se bave pitanjem istraživanja tog slučaja i iznijeli neke kvalifikacije koje naravno kasnije nisu bile ni potvrđene, neke nisu bile potvrđene, neke jesu bile potvrđene'', rekao je.

Na pitanje novinarke RTS-a može li se bilo što uraditi mimo ministra policije kad je riječ o takvom događaju, Dodik je odgovorio da istražni organi policije rade isključivo po nalogu Tužiteljstva.

''Ne može se ništa dogoditi bez Tužiteljstva. Ako tužitelj utvrdi da je policajac i čak operativac koji je radio na tom slučaju to učinio mimo zakona i mimo naloga koji daje Tužiteljstvo, on po službenoj dužnosti može tog policajca optužiti i tražiti odgovornost za njega. To je jedna vrsta odgovornosti. Druga vrsta je neka moralna, politička odgovornost. Nitko tko je izabran na dužnost, od Milorada Dodika do ministra policije nije izuzet te vrste odgovornosti'', rekao je Dodik.

 

Kopirati
Drag cursor here to close