Susret u Antaliji

Na vidiku pozitivan ishod iz Bruxellesa za BiH

Članovi Predsjedništva su zahvalili izvršnoj direktorici za Europu u Europskoj službi za vanjske poslove…
Vijesti / Politika | 01. 03. 2024. u 13:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine sastalo se s izvršnom direktoricom za Europu u Europskoj službi za vanjske poslove Angelinom Eichhorst uoči otvaranja trećeg Diplomatskog foruma u Antaliji, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Sugovornici su na početku susreta pozdravili odluku koju je nedavno usvojilo Predsjedništvo BiH o pokretanju postupka za vođenje pregovara radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Evropske unije o operativnim aktivnostima koje provodi Agencija za europsku graničnu i obalsku stražu (FRONTEX), jednog od ključnih uvjeta za otvaranje pregovora naše zemlje s Europskom unijom.

''Ocijenjeno je da pred Bosnom i Hercegovinom ima još dosta posla u smislu provođenja reformi, ali i to da sastanak planiran za sredinu ožujka u Bruxellesu obećava pozitivan ishod za otvaranje pregovora s Europskom unijom. Naglašeno je da treba iskoristiti dosadašnju pozitivnu dinamiku rada i nastaviti sa neophodnim reformama'', priopćeno je.

Članovi Predsjedništva su na kraju susreta zahvalili izvršnoj direktorici za Europu u Europskoj službi za vanjske poslove ''na njenoj dosadašnjoj posvećenosti našoj zemlji i njenom europskom putu'', priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close