Pogodna osoba

Komšić našao sebi zamjenu u Predsjedništvu

''Zašto niste spremili nasljednika?'', dio je pitanja studentice upućeno Željku Komšiću, koju kaže kako ima pogodnu osobu.
Vijesti / Politika | 27. 02. 2024. u 16:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić, danas je nakon tribine posvećene Danu neovisnosti BiH na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu odgovarao na pitanja studenata. Jedno od njih odnosilo se i na činjenicu da se za naredne opće izbore neće moći kandidrati za člana Predsjedništva BiH, te očekuje li očekuje da će u toj utrci pobijediti kandidat HDZ-a BiH. "Ne mora značiti, tko to zna?", rekao je Komšić.

''Zašto niste spremili nasljednika?'', dio je pitanja studentice upućeno Komšiću.

''Nemojte biti uvjereni da je to tako. Ostalo je još dvije i po godine do općih izbora, nemojte očekivati od mene da puno govorim o tom pitanju. Ali, vjerujte mi, da je to stvar o kojoj razmišljam. Mislim da sam pronašao pogodnu osobu. Ostaje mi samo da tu osobu uvjerim da krene u tom pravcu, mislim da može da pobijedi'', odgovorio je Komšić a prenosi N1.

Inače, Komšić se studentima obratio povodom predstojećeg Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine.

Člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider DF-a Željko Komšić smatra se nelegitimnim članom Predsjedništva za Hrvate, koji smatraju da imaju pravo birati svog predstavnika. Političari i meidji ga nazivaju ''drugim bošnjačkim članom Predsjedništva''. Nakon općih izbora u BiH 2018. godine Komšić je bio proglašen nepoželjnom osobom u više općina u Hercegovini i središnjoj Bosni u BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close