U 9.30 sati

Na mostarskoj Musali skup podrške Osmanu Mehmedagiću

Mostarski prosvjedi su najavljeni na trgu Musala.
Vijesti / Politika | 15. 07. 2021. u 07:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog uhićenja direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA BiH) Osmana Mehmedagića, u Sarajevu i Mostaru je za danas neformalna grupa građana najavila prosvjede.

Oba prosvjeda su zakazana u 9:30 sati.

Sarajevski prosvjedi će biti održani ispred Tužiteljstva Bosne i Hercegovine gdje bi i Mehmedagić danas trebao stići iz Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, a mostarski prosvjedi su najavljeni na trgu Musala, javlja Klix.

Podsjetimo da su jučer pripadnici MUP-a KS uhitili Osmana Mehmedagića zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba položaja ili ovlasti, krivotvorenje isprave i pranje novca.

Policija još jednom provjerava navode o tome da je Mehmedagić krivotvorio diplomu kojom je i konkurirao za poziciju direktora OSA-u BiH, međutim sumnjiv im je i način na koji je on kupio dva stambena objekta u Sarajevu.

Mehmedagić se do predavanja u Tužiteljstvo KS nalazi u prostorijama MUP-a na ispitivanju, a policija je jučer pretresla i njegovu kuću.

Zbog njegovog uhićenja negodovali su brojni političari iz SDA, a i Koordinacija boračkih saveza FBiH je reagirala kazavši kako su "duboko uznemireni zbog uhićenja Mehmedagića" naglasivši da je nepravedno to što Tužiteljstvo ne provodi iste procese i na političarima iz RS-a ili stranke HDZ.

Kopirati
Drag cursor here to close