Mostar

Murphy u manastiru Žitomislić: Razgovarano o povratku Srba i njihovoj integraciji

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michael J. Murphy po povratku iz Neuma posjetio je manastir Žitomislić kod Mostara.
Vijesti / Politika | 25. 04. 2024. u 13:30 J.P. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Danas sam imao čast posjetiti srpski pravoslavni manastir i crkvu u Žitomislićima. Zahvalan sam na toplom i pronicljivom razgovoru koji sam vodio sa ocem Danilom", objavio je na službenom profilu Veleposlanstvu SAD-a na platformi "X".

Naime, veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michael J. Murphy po povratku iz Neuma posjetio je manastir Žitomislić kod Mostara.

"Razgovarali smo o ulozi manastira u očuvanju kulturnog nasljeđa Srpske pravoslavne crkve, poticanju povratka i integracije Srba povratnika iz BiH te poticanju međuvjerskog dijaloga u Hercegovini. Bogata povijest i arhitektonska ljepota samostana doista su inspirativni", istaknuto je u objavi.

Podsjetimo, Murphy je u srijedu sudjelovao na Energetskom summitu u Neumu.

Pozvao je domaće političare na žurno djelovanje kako bi se osigurala energetska neovisnost i stabilnost Bosne i Hercegovine.

"Sa summita šaljem hitnu poruku da istječe vrijeme za provođenje ključnih reformi koje su potrebne da se isprave godine lošeg upravljanja, korupcije i zanemarivanja, što je bh. energetski sektor ostavilo u užasnom stanju, pun slabosti i nefunkcionalan", kazao je tada veleposlanik Murphy. 

Naglasio je kako BiH mora ojačati svoju energetsku sigurnost i to bez ikakvog odlaganja.

Kopirati
Drag cursor here to close