Sastanak s Bećirovićem

Murphy: SAD neće stajati po strani u slučaju provođenja secesionističke politike

Michael Murphy je naglasio kako bi bila velika greška krenuti u pravcu ugrožavanja neovisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Politika | 12. 04. 2024. u 16:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je s veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michaelom Murphyjem.

Govoreći o sigurnosnoj i političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, Bećirović je istaknuo da organi vlasti iz bh. entiteta Republika Srpska kontinuirano i sistematski napadaju na temeljne odredbe Daytonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH. On je rekao kako se opasna antidaytonska i antiustavna politika ne smiju ignorirati i da svi moramo biti oprezni i svjesni ove opasnosti.

Michael Murphy je naglasio kako bi bila velika greška krenuti u pravcu ugrožavanja neovisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine. Također, on je ponovio da bi svaki pokušaj odcjepljenja entiteta ili bilo koje druge poddržavne jedinice predstavljao antidaytonsko djelovanje i da to SAD neće tolerirati. On je rekao da SAD neće stajati po strani u slučaju provođenja secesionističke politike organa vlasti bh. entiteta.

Murphy je posebno ukazao na važnost nastavka reformi Oružanih snaga BiH, kako bi one efikasnije izvršavale svoje zakonske ciljeve i obveze.

Tijekom sastanka, Bećirović je istaknuo kako je savezništvo SAD-a i Bosne i Hercegovine neraskidivo i da trenutne okolnosti u Bosni i Hercegovini, regiji i Europi zahtijevaju snažniji angažman SAD-a. Također, Bećirović se zahvalio Murphyju i SAD-u na ogromnoj podršci multietničkoj Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close