Prva službena posjeta

Murphy posjetio Mehmedagića: Razgovarano o sigurnosnim prijetnjama

Murphy je tijekom ovog sastanka naglasio čvrstu podršku SAD-a suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Politika | 05. 04. 2022. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novoimenovani veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michael J. Murphy i njegova zamjenica Deborah Mennuti sastali su se danas s generalnim direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osmanom Mehmedagićem.

Tijekom prve posjete Obavještajno-sigurnosnoj agenciji (OSA) BiH u ulozi veleposlanika SAD u BiH, razgovaralo se o aktualnoj sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu, priopćeno je iz OSA-e.

Generalni direktor OSA-e je upoznao veleposlanika Murphyja o aktualnom stanju sigurnosti u Bosni i Hercegovini te radom OSA-e na prevenciji i suzbijanju sigurnosnih prijetnji, s posebnim osvrtom na događanja u Ukrajini i mogućih implikacija na sigurnosno okruženje u Bosni i Hercegovini.

Murphy se zahvalio OSA-i na partnerskoj suradnji sa sigurnosnim agencijama SAD, te pružio joj punu podršku u borbi protiv terorizma, radikalizma, organiziranog kriminala i korupcije.

Također, Murphy je tijekom ovog sastanka naglasio čvrstu podršku SAD-a suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine te još jednom istaknuo značaj međusobne suradnje svih sigurnosnih agencija i tijela u Bosni i Hercegovini s partnerskim agencijama Sjedinjenih Američkih Država.

Generalni direktor OSA-e BiH poželio je novoimenovanom američkom veleposlaniku dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu i zaželio mu uspješan mandat na toj poziciji.

Kopirati
Drag cursor here to close