Volim Bosnu i Hercegovinu

Mostarski osnovci šetnjom obilježili Dan neovisnosti

Povodom obilježavanja Dana neovisnosti BiH učenici mostarskih osnovnih škola su organizaciji Osnovnih škola Grada Mostara održali svečani defile "Volim Bosnu i Hercegovinu" od Starog mosta do Španjolskog trga.
Vijesti / Politika | 28. 02. 2018. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici mostarskih osnovnih škola su promenadom pod nazivom "Volim Bosnu i Hercegovinu" danas, ponosno noseći obilježja svoje zemlje od Starog mosta do Španjolskog trga, obilježili 1. ožujak, Dan nezavisnosti BiH, Javlja Anadolija.

U svečarskom duhu promenada osnovnoškolaca nakon fotografiranja na Starom mostu ispunila je veselim duhom gradske ulice Mostara, kao i iznimno bogat kulturno-zabavno program koji su školarci sa svojim nastavnicima priredili na Španjolkom trgu uz neizostavne domoljubne pjesme o Bosni i Hercegovini.

Video: Govor ministra Hadžovića

Čestitke učenicima i svim školskim kolektivima, ali i građanima Bosne i Hercegovine, uputio je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNŽ Rašid Hadžović, koji je na Španjolskom trgu podsjetio na važnost 1. ožujka - Dana nezavisnosti BiH.

Foto: Bljesak.info / Dan neovisnosti BiH u Mostaru 2018.

"To je bilo prije 26 godina i, ako Bog da, još dugo ćemo mi slaviti taj Dan nezavisnosti s obzirom na to da vidimo mlade generacije koje će znati cijeniti ovaj datum. Ova djeca će sigurno graditi Bosnu i Hercegovinu na jedan kvalitetan način kao državu svih njezinih građana", poručio je ministar Hadžović.

U povodu 1. ožujka - Dana neovisnosti BiH u srijedu je u Narodnom pozorištu Mostar održana svečanost pod nazivom "Ja domovinu imam u srcu je nosim" na kojoj su učenicima dodijeljene nagrade za najbolji literarni uradak na spomenutu temu.

''Dali smo priliku mladim ljudima da na sebi svojstven način, kroz literarne radove, izraze sva svoja patriotska osjećanja prema jedinoj domovini BiH. (…) Ukupno je bilo prijavljeno 36 radova, a mi ćemo nagraditi tri najbolja novčanom nagradom od 200 maraka za prvo, 150 za drugo i nagradom od stotinu maraka za treće mjesto. S obzirom na kvalitetu pristiglih radova žiri se odlučio nagradi još tri rada posebnom pohvalom'', istaknuo je Ibro Rahimić, direktor IC tiskare Mostar, jednog od organizatora svečanosti.

Foto: Bljesak.info / Mostarski osnovci šetnjom obilježili Dan neovisnosti

Govoreći o značaju 1. ožujka, Rahimić je dodao kako će taj datum u budućnosti biti itekako važno sidro za daljnji prosperitet i opstojnost BiH.

Nusret Omerika iz Pedagoškog zavoda Mostar podsjetio je kako ta ustanova, zajedno s IC štamparijom Mostar, već petu godinu za redom organizira prigodan program u povodu Dana neovisnosti BiH.

'' To već radimo u kontinuitetu na taj način potičući kod naših učenika svijest o postojanju BiH kao države, da probudimo kod njih emocije i osjećaje prema svojoj domovini '', istaknuo je Omerika.

Pokrovitelji četverodnevnog programa obilježavanja Dana neovisnosti BiH, u organizaciji IC štamparije i Pedagoškog zavoda Mostar, su predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić i predsjedatelj Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije Šerif Špago.

Foto: Bljesak.info / Mostarski osnovci šetnjom obilježili Dan neovisnosti
Kopirati
Drag cursor here to close