Nižu se reakcije

Mostarski HDZ reagirao na ploče: 'Žalosno je da iza svega stoji vjerska zajednica'

U priopćenju su naveli kako "žalosti kada iza nečeg takvog stane jedna vjerska zajednica."
Vijesti / Politika | 25. 02. 2024. u 14:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor Hrvatske demoratske zajednice Bosne i Hercegovine (GO HDZ BiH) Mostar oglasio se priopćenjem za javnost u kojem je postavljanje ploče, kojom se najavljuje izgradnja Interkulturnog centra ''Mevlana'' na prostoru parkinga pored gradilišta Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, nazvao "gledanjem unatrag kojega Mostar i Mostarci ne zaslužuju".

"Na svašta se čovjek navikne - vjerojatno je misao vodilja osoba koje pod krinkom noći i mraka postavljaju raznorazne nelegalne ploče po gradu. Kad je moglo nelegitimno, zašto ne bi moglo i nelegalno? Kao da ne postoji svijest da je alternativa vladavini prava i važećih propisa jedino anarhija", poručili su iz GO HDZ-a BiH Mostar.

U priopćenju su naveli kako "žalosti kada iza nečeg takvog stane jedna vjerska zajednica."

''Netko vuče Mostar natrag''

Iz mostarskog Gradskog odbora HDZ-a BiH smatraju da "u vremenu kada Mostar doživljava i proživljava gospodarski, kulturni, socijalni i svaki drugi napredak, nejasno je da nekomu može smetati takav rezultat pa Mostar stalno vuče natrag."

Poručili su kako Grad Mostar razbija takve stereotipe i postaje primjer pravog europskog grada i pozitivnih vijesti gdje se propisi poštuju, dozvole propisno izdaju, planovi donose, grad razvija, a institucije (inspekcija) rade svoj posao.

"Pojedincima je možda cilj skrenuti fokus sa svih pozitivnih stvari na nešto negativno te Mostar, koji je u zaletu, vratiti desetke godina unatrag i srezati mu krila, ali gospodo draga neće moći! Ne na ovakav način! Možda je bio talac, možda je i bio grad slučaj, ali Mostar i Mostarci ne zaslužuju pogled unatrag, a pogotovo ne kad svi drugi idu naprijed!", naglasili su iz GO HDZ-a BiH Mostar.

Na kraju su zaključili kako je za Mostar od ključnog značaja "da bi i dalje ostao jedini pravi multikulturalni i multietnični grad (što je uvijek i bio) treba poštivati pravo i propise te čuvati mir."

Grad Mostar: Radi se o provokaciji

Jučer su na čin postavljanja table na 'spornom' mjestu reagirali iz Grada Mostara, te su naveli da se radi ''o provokaciji i protupravnim radnjama''.

''Na ovoj lokaciji Grad Mostar nije izdao niti je u proceduri izdavanja dozvola za objekt čiji naziv je vidljiv na protupravno postavljenoj tabli. Daljnje radnje će biti poduzete kako bi se nelegalna tabla uklonila s lokacije gradskog parkinga'', rečeno je za Bljesak.info u subotu.

S druge strane, iz Medžlisa Islamske Zajednice Mostar navode kako je projekt centra ''Mevlana'' dobio podršku međunarodnih dužnosnika ''koji će podrškom ovom projektu ponovo skrenuti fokus svog djelovanja na stvarnu integraciju Mostara i države Bosne i Hercegovine''.

Podsjetimo i na to kako je protekle noći tabla išarana i srušena.

Kopirati
Drag cursor here to close