HRS

Mostarski Ezop: Basnama u obranu malverzacija u Mostar parkingu

''Nevjerojatno nam je drago što je mostarska, ali i šira javnost na zadnjoj sjednici gradskog vijeća Mostara napokon upoznala pravo lice Marija Kordića'', kažu iz HRS-a.
Vijesti / Politika | 18. 01. 2023. u 11:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara na kojoj su 'pljuštale optužbe', oglasio se i HRS koji je u priopćenju za javnost naveo kako je HRS svojim radom zadnjih godina pokazao i dokazao kako ćemo podržati svačiji prijedlog, projekt, ideju, bez obzira s koje strane političkog spektra dolazila, a koja bi išla u cilju poboljšanja života običnog čovjeka.

U Mostaru je, kažu, to najbolje bilo vidljivo.

Kordić treba počistiti ispred svojih vrata

''Dokazali smo kako nismo politički trgovci, kako smo tu zbog naroda, što se, uostalom, i vidjelo na prošlim izborima gdje smo, iza SDA i HDZ-a, treća stranka po snazi u Mostaru. To nam daje i slobodu javno i otvoreno govoriti o svim problemima, u ovom slučaju, ponajviše o problemu „Mo Parkinga“, što je teško palo na srce (ili želudac) gradonačelnika Marija Kordića.

Nevjerojatno nam je drago što je mostarska, ali i šira javnost na zadnjoj sjednici gradskog vijeća Mostara napokon upoznala pravo lice Marija Kordića koji je neuračunljivo i bajkovito optužio HRS-a i osobno neke naše vijećnike za stanje u JP Mostar parking, umjesto da je očistio ispred svojih vrata, tj. u svojim redovima'', naveli su u HRS-u.

Dodaju, razlog Kordićevog napada na vijećnike HRS-a, medije, privatne mostarske poduzetnike, kao i ''neposlušne'' građane je taj što su zatražili raspravu o poslovanju JP Mostar parking.

Mentalitet komunističkog režima

''Mario Kordić po uzoru na funkcioniranje njegove stranke, mentalitetom bivšeg komunističkog režima, očito ne trpi propitivanje vlastitih odluka, koliko god one štetne bile. Sve je počelo kada je predsjednik Kluba vijećnika HRS-a u GV Grada Mostara Silvio Bubalo zatražio na jučerašnjoj 29. sjednici dopunu dnevnog reda pod nazivom, ''Rasprava o JP Mostar parking d.o.o.'', koja je ponukala gradonačelnika na reakciju i koju je vladajuća koalicija HDZ-DF-SDA odbila s 23 suzdržane ruke'', navode iz HRS-a.

Raspravu su, kažu, zatražili iz više razloga, koji trenutno opterećuju JP Mostar parking:

- sustav naplate ne funkcionira u potpunosti od prošle godine, čime su direktno oštećeni građani koji su kupili mjesečne i godišnje karte,

- nabavke nove aplikacije bez raspisivanja javne nabave, te ne postajanja u planu javnih nabavki,

- broja izdanih povlaštenih karata mimo članka 10. Odluke, uključujući direktora i dio zaposlenika te ''zaslužne građane'',

- neobilježavanja parkirnih mjesta

- uzurpacije kvartovskih parkinga,

- nepropisnog obilježavanja parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom

- loše raspodjele gradskih zona koje diskriminiraju građane dijelova Mostara i prigradskih naselja

- i na kraju najvažnije, previsoke cijene godišnjih karata, neusklađene s ekonomskom moći građana Grada Mostara. Primjera radi, godišnja karta za prvu zonu u Banja Luci je 50 KM dok je u Mostaru 225 KM.

Cilj - transparentnost

Na sve ove probleme ukazivali su i ukazuju kako kažu, već godinu dana.

''A ako to bude potrebno ukazivat ćemo i dalje, sve dok mirujući promet ne uredi da bude na korist svih građana grada Mostara i dok JP Mostar parking ne počne poslovati transparentno, u interesu svih, a ne samo povlaštenih građana. Gradonačelnik bi umjesto optužbi trebao vratiti Odluku na ponovno razmatranje, dostaviti izvještaj direktora, te ispitati sumnje je li izvršeno kazneno djelo oštećenja Mostar parkinga i Grada Mostara jer je i on kao gradonačelnik s odgovornošću postavljanja direktora odgovoran za trenutnu situaciju u JP Mostar parking'', navode.

HRS upozorava da se njih neće ušutkati.

''U to budite sigurni. Svaka netransparentno potrošena marka i svaka nelegalno dodijeljena povlaštena karta bit će javna. Naš jedini cilj su transparentna i funkcionalna gradska poduzeća na korist građana Mostara, nećemo se umoriti niti odustati dok ne dođemo do toga stanja svijesti i djelovanja'', dodali su.

Kopirati
Drag cursor here to close