Zimski grad

Mostarski Advent: Mladež poziva FTV da se ogradi od novinara

Mladež kaže ''ne postoji 'zimski grad' niti radikalni 'novinar' koji može umanjiti radosti Adventa i Božića u Gradu Mostaru''.
Vijesti / Politika | 29. 10. 2021. u 14:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mladež HDZ-a BiH oštro osuđuje klerofašističke ispade i vjersku nesnošljivost novinara FTV-a Sanela Kajana. Gnjusni ispad i verbalni napad koji je dotični medijski predstavnik FTV-a uputio prema gradonačelniku Kordiću u povodu predstojećih adventskih događaja u Gradu Mostaru je žalostan kako s profesionalne tim još i više, s ljudske strane'', navodi se u priopćenju Mladeži HDZ-a BiH.

Dodaje se kako ''ne postoji 'zimski grad' niti radikalni 'novinar' koji može umanjiti radosti Adventa i Božića u Gradu Mostaru''.

''Pozivamo FTV da se javno ogradi od ovakvih ispada svog djelatnika i osudi ovakvu i svaku drugu retoriku nesnošljivosti, a napose karaktera vjerske netolerancije. Grad Mostar je jedina, istinska multikonfesionalna i multikulturalna sredina u Bosni i Hercegovini koja ponosno slavi i obilježava sve vjerske blagdane svojih građana, bilo katoličke, pravoslavne, muslimanske ili pak židovske konfesije'', navodi se u priopćenju.

Advent je, dodaje se, vrijeme radosti i nade pred blagdan Božića koji katolici obilježavaju diljem svijeta, pa tako i hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

''Nikakvi "zimski" ili "proljetni" gradovi, ne mogu umanjiti radosti Božića, katoličkog i/ili pravoslavnog, muslimanski blagdan Ramazana ili židovske Pashe. Ovo bogatstvo Mostara ne može oduzeti nitko. Gradonačelniku Kordiću i gradskim vlastima dajemo punu potporu u organiziranju adventskog i božićnog duha u Gradu Mostaru, kao i svakih drugih aktivnosti Grada u kontekstu obilježavanja drugih blagdana. Pozivamo i predstavnike drugih političkih organizacija mladih da urade ovakav gest i naravno, da se volonterski uključimo i pomognemo gradskim vlastima u pripremi ovakvih i svih drugih blagdanskih i kulturnih događaja'', navedeno je u priopćenju Mladeži HDZ-a BiH.

Naime, buru u javnosti je izazvala reakcija novinara na press-konferenciji, a Kordić je rekao kako će Zimski grad biti u sklopu Adventa, nakon što je upitan za komentar o promjeni imena Zimski grad u Advent i njegovom trajanju.

Naime, na sjednici mostarskoga Gradskoga vijeća Nataša Jekić, vijećnica Koalicije za Mostar, postavila je pitanje vezano za ime Advent, odnosno zašto i ove godine ta manifestacija ne nosi naziv Zimski grad.

''Zimski grad će biti u sklopu Adventa na način da ćemo park Zrinjevac osvijetliti dodatnim lampicama kako bi to bila zimska bajka. Na šetnici će biti ugostiteljski dio, a u parku rukotvorine i ostalo'', pojasnio je Kordić.

Kako je kazao, treba ''prestati s davanjem specifičnih imena za grad''. 

''Jesmo specifičan grad, ali nećemo naprijed ako budemo stalno izmišljali srednju liniju. Postoji samo jedna, a to je da poštujemo ono drugo, drugačije i sve vjerske praznike koje imamo i koji se dočekuju'', rekao je i poručio kako mu se sve može spočitavati ali ne i to da dijeli grad na Bošnjake, Hrvate i Srbe''.

''Nemojte mi to raditi!", kazao je. Dodao je da je ono, što će biti organizirano u Gradu, zbijeno u dva tjedna iz financijskih razloga.

 

Kopirati
Drag cursor here to close