Pismo na pismo

Mostarska HVIDR-a: Nismo podržali Novalića!

''Potpisnici izjave zaboravljaju ili ne žele da znaju da većina njih već jeste u povoljnijem položaju jer imaju koeficijente isplate mirovina 1,48 ili 1,86'', stoji u pismu mostarske HVIDRA-e.
Vijesti / Politika | 15. 06. 2022. u 21:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Udruga HVIDR-a Grada Mostara ovim putem želi informirati cjelokupnu javnost da nije bila upoznata s izjavom koju su potpisali predsjednici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HB i da se od iste u potpunosti ograđuje'', stoji u priopćenju ove organizacije poslanom medijima.

U pismu medijima navode kako ''smatraju štetnim po društvo i državu, sve pokušaje da se neustavnim zakonima, neopravdano u povoljniji položaj kod utvrđivanja visine mirovine dovodi bilo koja društvena skupina''.

''Potpisnici izjave zaboravljaju ili ne žele da znaju da većina njih već jeste u povoljnijem položaju jer imaju koeficijente isplate mirovina 1,48 ili 1,86, a smeta im, Zakonom o usklađivanju mirovina ostvarenih po Zakonu o službi u Oružanim snagama BiH, predviđeni koeficijent 1,29'', dodaje se u priopćenju.

''Na žalost, nadalje potpisnici izjave zaboravljaju da se ovdje radi od 550 do 600 djelatnih pripadnika OS BiH koji su svoj obol dali u Domovinskom ratu kao pripadnici HVO-a i od kojih je većina, ako ne i svaki, pripadnik najmanje jedne od Udruga iz Koordinacije a koji će u mirovinu otići u narednom razdoblju, nakon godina i godina uplata u fond MIO/PIO iz kojeg i potpisnici Izjave dobivaju mirovine već dugi niz godina'', kažu iz mostarske HVIDRA-e.

Naglašavaju keko je HVIDRA Grada Mostara u ratu i poslije rata uz svoje suborce i svoj hrvatski narod.

''Kada se govori o uštedama, neka glavni koordinator ovog sramotnog dopisa iziđe iz brojnih Upravnih odbora i ta mjesta prepusti mladim školovanim kadrovima, jer vaša mirovina je i onako previsoka, a gospodin Novalić neka popuni ministarstvo branitelja Hrvatima onako kako Zakon nalaže'', stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik Udruge HVIDR-a Grada Mostara Darko Drmać.

Kopirati
Drag cursor here to close