Priznanje Mostaru

Mostar savršena alternativa prenapučenim gradovima istočne Europe

Vijesti / Politika | 09. 05. 2015. u 07:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako tvrdi Europe.newsweek.com Mostar je savršena alternativa prenapučenim gradovima istočne Europe. Grad na Neretvi ovaj portal smatra pravim rješenjem ako želite pobjeći npr. iz Dubrovnika koji je prepun turista koji hodaju mramornim ulicama.

Nakon samo nekoliko sati vožnje autobusom stižete u opuštajući Mostar, navodi ova stranica.

''BiH je zemlja koja je pretrpjela strahote tijekom jugoslavenskih ratova i dalje je etnički podijeljena. No, mještani su gostoljubivi, krajolik spektakularan, a cijene niske. BiH je grubi dijamant i njezina bolna povijest dosad je poštedjela prokletstva masovnog turizma, no u budućnosti možda i završi upakirana i skupa kao hrvatska obala'', piše Europe.newsweek.com.

Za grad na Neretvi ova je stranica navela kako je Stari most arhitektonsko čudo, a kako je Stari grad 'razbacana mreža kamenih ulica i povijesnih zgrada'' gdje se drevna i novija povijest sudaraju.

Navode kako je Stari most, s kojeg skaču skakači, simbol ponovnog rađanja. Osim Mostara, ova stranica je nahvalila i ljepote Sarajeva, te savjetovala svima koji putuju u BiH da ovdje slušaju Dubiozu Kolektiv i Azru Medunjanin.

Također su napisali kako se u BiH govore hrvatski, srpski i bosanski jezik, ali kako je to zapravo isti jezik.

Kopirati
Drag cursor here to close