Džaba galama

Mostar: Ostaje Tito, ostaju grafiti

Predlagači su optuženi za predizborno skupljanje poena, oni koji su bili protiv da ne razumiju povijest i kontekst zločina…
Vijesti / Politika | 31. 08. 2022. u 13:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promjena naziva Ulice maršala Tita u Mostaru nije dobila potrebnu većinu mostarskih vijećnika nije dobila potrebnu većinu na sjednici Gradskog vijeća.

Glasovanje je uslijedilo nakon burne rasprave na sjednici Vijeća u kojoj su se dijelile moralne, povijesne i političke lekcije. Točka je bila uvrštena u dnevni red sjednice jer na prošloj sjednici nije dobila većinu da se o njoj raspravlja a danas kad je uslijedila rasprava moglo se čuti sve i svašta.

Predlagači su optuženi za predizborno skupljanje poena, oni koji su bili protiv da ne razumiju povijest i kontekst zločina Titovog režima, a sve je začinio mostarski gradonačelnik Mario Kordić koji je poručio vijećnicima da ih treba biti sramota.

Istodobno, grafiti uvrjedljivog sadržaja s mostarskih ulica neće će biti uklonjeni, jer taj zaključak nije dobio potrebnu većinu vijećnika.

Press - Kordiću nije bilo zanimljivo

Mario Kordić, mostarski gradonačelnik, rekao je medijima na press konferenciji kako mu nije bilo zanimljivo slušati raspravu o izmjeni naziva Ulice maršala Tita.

''Postoje neke teme kod nas zadnjih 30 godina a vjerojatno i 100 godina o kojem nemamo ista mišljenja. Žalosti me da se govornica koristi za rasprave u kojima se zna od početka da nećemo imati zajedničko mišljenje i zajedničko rješenje'', rekao je Kordić o raspravi koja se vodila u vijećnici.

''Žalosti me što se nalazimo u jednom kritičnom periodu. Čitav svijet je zabrinut kako preživjeti ovu zimu, i to teme koje su primarne i mislim da su nas građani zbog toga birali'', rekao je.

Naveo je kako treba raditi na temama na kojima se može naći zajednički jezik, poboljšati gradi zaustaviti odlazak mladih.

Salem Marić, predsjedatelj Gradskog vijeća, rekao je da je na današnjoj sjednici bilo ozbiljnih točaka izdvojivši odluku o prostornom planu koja bi, kako je rekao, trebala povećati investicije te odluka o vodovodu u povratničkim naseljima. Dodao je i kako će prije izbora donijeti još nekoliko odluka pogotovo one o prostornom planu  koje bi, kako je rekao, trebale privući investitore.

Podsjećamo, na današnjoj sjednici vijeća, uz vijećnička pitanja, najviše se vremena i galame potrošilo na raspravu o ulozi Josipa Broza Tita u povijesti kao i o tome je li mu mjesto u mostarskom adresaru. Na kraju odluka o izmjeni imena Ulice maršala Tita nije dobila dovoljan broj ruku.

Kopirati
Drag cursor here to close