SDA-SDP

Mladi mladima: Jedini državi udar u postdaytonskoj BiH izveden tijekom vladavine Nermina Nikšića

''Mlađe SDP-a treba podsjetiti da Stranka demokratske akcije ima duplo više glasova od SDP-a, a da njihov predsjednik koji pretenduje na poziciju premijera Federacije, nije uspio osvojiti direktni, niti kompenzacioni mandat''
Vijesti / Politika | 19. 01. 2023. u 18:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Asocijacija mladih SDA uputila je odgovor Forumu mladih SDP-a na njihove tvrdnje da ''SDA sprema državni udar'' i da pravosuđe mora reagirati.

''Forum mladih SDP-a godinama unazad nema nikakve aktivnosti, niti na bilo koji način koristi svojoj organizaciji, a kamoli bh. državi i društvu, pa nas je u prvi mah obradovalo njihovo saopćenje'' - navedeno je na početku priopćenja za javnost Asocijacije mladih SDP-a.

Dodaju i da su se nadali  da će ''napokon tematizirati nešto što je produktivno i ohrabrujuće'', ali da je bolje da su nastavili po starom ''da ne rade ništa i ne oglašavaju se.''

''Mlađe SDP-a treba podsjetiti da Stranka demokratske akcije ima duplo više glasova od SDP-a, a da njihov predsjednik koji pretenduje na poziciju premijera Federacije, nije uspio osvojiti direktni, niti kompenzacioni mandat, i da je to jasna poruka građana SDP-u i njegovom predsjedniku. Najava mogućnosti da bi na čelo Vlade Federacije naredne četiri godine mogao doći Nermin Nikšić, kod velikog dijela građana izaziva gorke uspomene i sjećanje na period njegove katastrofalne vladavine, koju je najbolje opisao član Predsjedništva BiH g. Željko Komšić, kratko kazavši: 'gori vatra''.

Mladi SDP-a trebaju znati da je jedini državni udar u postdejtonskoj BiH izveden za vrijeme vladavine njihovog predsjednika Nermina Nikšića, kada su širom Federacije gorjele državne, entitetske i kantonalne institucije. SDA ne potiče nedemokratske metode ni nasilje, ali isto tako nema namjeru da svoju pobjedničku izbornu poziciju prepusti minornim političkim projektima koje okuplja SDP'', navedeno je iz Asocijacije mladih SDA.

 

Kopirati
Drag cursor here to close