SDA

Mladež brani Novalića

''Za 60 tisuća novozaposlenih građana u FBiH važnije je šta premijer Novalić radi, od toga šta govori'', navela je Asocijacija mladih SDA.
Vijesti / Politika | 15. 09. 2021. u 12:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije Bosne i Hercegovine objavila je kako ''pozdravlja odluku federalnog premijera Fadila Novalića da učestvuje u konverzaciji s građanima Federacije BiH, prima njihove pohvale i kritike, te javno predstavlja rezultate rada Vlade''.

Pročitajte još

''Ako je tekuća 2021. ekonomski najbolja poslijeratna godina u Federaciji, onda prestroge kritike opozicije na račun premijera Novalića nisu potaknute stvarnim rezultatima i razvojnim pokazateljima, već pokušajima da se javni prostor iskoristi za politički obračun'', navodi SDA-ova mladež.

Dodaju kako je su ''umirovljenike, demobilizirane borce, ili poljoprivrednike u FBiH, mnogo važnije redovne i povećane mirovine, borački dodatak i povećan proračun za poljoprivredu od toga koliko vješto premijer stavlja zaštitnu masku, ili koliko spretno izbjegava govorne omaške''.

''Za 60 tisuća novozaposlenih građana u FBiH važnije je šta premijer Novalić radi, od toga šta govori. Možda izgradnja Koridora 5c traje isuviše dugo, ali ako su naši roditelji bespogovorno služili i izgrađivali državu koja je komunikacijski povezala sve bivše republike, a BiH ostavila bez metra autoputa, onda i mi s mnogo strpljenja i nade iščekujemo završetak generacijskog projekta izgradnje autoputa kroz nezavisnu BiH, kojim će se vrlo skoro voziti naša djeca. Zato smo ohrabreni najavom premijera Novalića da se privodi kraju ugovaranje preostalih radova na Koridoru 5c i da se potpuni završetak projekta očekuje u narednih osam godina'', stoji u priopćenju.

Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije objavila je kako pozdravljamo Novalićevu praksu da ''komunicira transparentno, sakuplja ideje iz društva u kojem djeluje i osluškuje šta građani poručuju''.

''Smatramo da to doprinosi većoj odgovornosti dužnosnika koji obavljaju javne funkcije, da potiče građansku kontrolu rada vlasti i vodi donošenju kvalitetnijih odluka. Očekujemo da takvu praksu prihvate i neki drugi javni dužnosnici, sa svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini. Mnoge od njih građani itekako imaju šta pitati'', naveli su iz Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije.

Kopirati
Drag cursor here to close