Hahn u Sarajevu

'Mišljenje do kraja svibnja, ako se formira vlast u BiH'

Podsjetio je da je bilo više od 3.000 pitanja, te još šestotinjak dodatnih pitanja koja su došla na osnovu inicijalnih odgovora.
Vijesti / Politika | 28. 03. 2019. u 14:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komesar za europsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahn je, nakon sastanaka koje je imao sa dužnosnicima u Bosni i Hercegovini, izjavio novinarima da u okviru Europske komisije naporno rade na izradi mišljenja na temelju odgovora koje joj je Bosna i Hercegovina, odnosno domaće vlasti, dostavile. 

Podsjetio je da je bilo više od 3.000 pitanja, te još šestotinjak dodatnih pitanja koja su došla na osnovu inicijalnih odgovora. 

''Poznato vam je da nije odgovoreno na 22 pitanja, ali to je nešto na čemu možemo dalje raditi. Neka naša ambicija je da do kraja svibnja objavimo mišljenje, pod uvjetom da se formiraju vlasti, ne samo na razini BiH već i na razini Federacije BiH. To nam je potrebno zato što mi moramo s druge strane imati sugovornika, moramo imati vlasti koje će nastaviti raditi na ovim pitanjima'', istaknuo je komesar Hahn. 

Po njegovim riječima, mišljenje je samo jedna prijelazna faza, ''mnogo važnija je ona faza gdje radimo na provedbi svih onih reformi i pitanja''. 

Komesar za europsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahn je tijekom posjete Bosni i  Herecegovini imao sastanke s članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirkom Šarovićem i ministrom financija i trezora Vjekoslavom Bevandom. 

Komesar Hahn je također razgovara i sa stranačkim liderima i predstavnicima bh. političkih stranaka, te s majkom Davida Dragićevića i ocem Dženana Memića. 

Kopirati
Drag cursor here to close