Razmatranje situacije

Ministri vanjskih poslova EU danas raspravljaju o BiH

Vijeće je 18. listopada 2021. godine ponovno potvrdilo nedvosmislenu predanost Europske unije teritorijalnoj cjelovitosti, suverenitetu i jedinstvu Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Politika | 21. 02. 2022. u 10:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministri vanjskih poslova zemalja Europske unije razmatrat će na današnjem sastanku u Briselu, između ostaloga, situaciju u Bosni i Hercegovini, za koju ocjenjuju da se suočava s jednom od najtežih političkih kriza od završetka rata 1995. godine.

Vijeće je 18. listopada 2021. godine ponovno potvrdilo nedvosmislenu predanost Europske unije teritorijalnoj cjelovitosti, suverenitetu i jedinstvu Bosne i Hercegovine, izražavajući žaljenje zbog dugotrajne političke krize u toj zemlji istovremeno osuđujući blokadu rada državnih institucija.

Visoki predstavnik Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell 11. veljače pozvao je sve čelnike u Bosni i Hercegovini da nastave s ozbiljnim i smislenim dijalogom kako bi se osiguralo dugoročno i održivo rješenje trenutne političke krize u zemlji.

Osim BiH šefovi diplomacije razmatrat će i sigurnosnu situaciju u Ukrajini i najnovijem razvoju događaja u vezi s ruskom povećanom vojnom prisutnošću oko Ukrajine.

Današnjim sastankom Vijeća za vanjske poslove predsjedavat će Josep Borrell, najavljeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close