Tuzla

Ministri dobili nogu iz SDP-a

I Mustafa Šakić iz Gradačca koji je izabran za ministra poljoprivrede u SDA-ovoj Vladi TK je brisan iz evidencije članstva SDP BiH.
Vijesti / Politika | 24. 07. 2019. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjereništvo Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla obznanio je kako je Glavni odbor SDP BiH, na sjednici održanoj 20. srpnja, potvrdio Odluku Povjereništva KO SDP BiH Tuzla o isključenju iz SDP Žarka Vujovića i Huseina Tokića.

Na istoj sjednici Glavni odbor SDP BiH je raspustio organe Općinske organizacije SDP BiH Lukavac i uveo Povjereništvo u sastavu: Hasan Tokić, šef Povjereništva, Mirela Memić, Zlatan Čufer, Edhem Muftić, Adem Mahovkić, Munib Efendić, Kenan Omerdić, Mujo Softić, Izet Beganović, Samela Hodžić, Hasan Ibrakić, Emin Mahovkić i Spomenko Kulić.

Povjereništvo Općinske organizacije SDP BiH Lukavac je, na sjednici održanoj 22.7.2019. godine, isključilo iz SDP BiH Sulejmana Brkića koji je, suprotno politici SDP i Statutu SDP, prihvatio dužnost ministra unutarnjih poslova u SDA-ovoj Vladi Tuzlanskog kantona.

Također, i Mustafa Šakić iz Gradačca koji je izabran za ministra poljoprivrede u SDA-ovoj Vladi TK je brisan iz evidencije članstva SDP BiH.

''Povjereništvo Kantonalne organizacije će nastaviti započete aktivnosti u procesu konsolidacije SDP-a u Tuzlanskom kantonu do održavanja Izvještajno-izborne konferencije u rujnu 2019. godine'', objavio je šef Povjereništva KO SDP Tuzla Dževad Hadžić.

Kopirati
Drag cursor here to close