Očekuje razgovore

Ministar za pitanja boraca: Ja sam u Tuzli i čekam borce

Pozvao ih je da dođu u institucije FBiH u Tuzli, da odrede svoje izaslanike i da se potpuno jasno razgovaraju o njihovim zahtjevima.
Vijesti / Politika | 02. 03. 2018. u 16:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević nalazi se u Tuzli, gdje očekuje dolazak predstavnika demobiliziranih boraca na razgovore.

Ističe da je proteklih 48 sati u Federalnom ministarstvu uspostavljeno stalno dežurstvo i razgovori s predstavnicima boračkih udruga. U tijeku jučerašnjeg dana su u cjelokupnim dnevnim razgovorima razmatrali novonastalu situaciju.

''Pozvali smo više puta sve predstavnike boračkih udruga da dođu u sjedište Ministarstva i razgovaramo. Oni su više puta to odbili i kazali da netko od nas treba da dođe u Tuzlu. Evo mene u Tuzli u sjedištu Federalnog ministarstva za pitanja boraca. Uredno smo u 11 sati dogovorili da će oni u 14 sati biti ovdje sa svojim izaslanstvom. Čekamo ih i čekat ćemo ih sve dok ne odluče hoće li doći na razgovor'', kazao je Bukvarević, javlja N1.

Pozvao ih je da dođu u institucije FBiH u Tuzli, da odrede svoje izaslanike i da se potpuno jasno razgovaraju o njihovim zahtjevima.

''Želimo da ih na licu mjesta uvjerimo da je registar boraca s područja TŽ uspostavljen'', poručio je Bukvarević.

Demobilizirani borci s područja TŽ, koji već treći dan drže pod blokadom prometnu petlju Šićki Brod kod Tuzle, i dalje inzistiraju na tri zahtjeva vezana za borački dodatak, uvid u registar boraca, te prestanak financiranja iz proračuna oko 1.600 raznih boračkih udruga.


Foto: N1

Inače, N1 kako je od popodnevnih sati potpuno je obustavljen prometu mjestu Karuše u općini Doboj Jug na magistralnim putevima M4 i M-17.

Kako su im kazali u MUP-u ZDŽ, pripadnici policije vrše pregovor sa demobiliziranim borcima koji su blokirali cestu.

Policija vozače preusmjerava na alternativne pravce.

Kopirati
Drag cursor here to close