Posjeta ministra Podžića

Više od stotinu vojnih osoba na školovanju u Turskoj

Trenutno se u Republici Turskoj na školovanju nalaze 92 osobe.
Vijesti / Politika | 05. 03. 2021. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, predvođeni ministrom obrane Sifetom Podžićem posjetili su Kopnenu vojnu akademiju Oružanih snaga Republike Turske u Ankari.

Također, posjetili su i Nacionalni obrambeni univerzitet i Akademiju zračnih snaga Republike Turske u Istanbulu, gdje se ministar Podžić sastao s bh. kadetim i pripadnicima OS BiH koji se školuju u tim ustanovama.

"Činjenica da ste nam omogućili najveći broj mjesta za školovanje naših kadeta u inozemstvu i da pokrivate sve troškove vojnog školovanja, potvrđuje prijateljski odnos Republike Turske prema Oružanim snagama BiH, a samim tim i državi Bosni i Hercegovini, na čemu sam vam izuzetno zahvalan", istaknuo je ministar Podžić

Trenutno se u Republici Turskoj na školovanju nalaze 92 osobe, od čega je 75 kadeta OS BiH i 17 pripadnika OS BiH koji pohađaju različite vrste kurseva, komandno-štabnih škola i drugih vrsta specijalističkih obuka.

Kopnenu Vojnu akademiju u Ankari pohađa ukupno 60 kadeta, od kojih se osobno u Republici Turskoj nalaze 34 kadeta, dok njih 26 pohađa nastavu putem online-platforme.

Vojnu zrakoplovnu akademiju u Istanbulu pohađa ukupno 16 kadeta, od kojih se trenutno devet kadeta nalazi u Istanbulu, a šest kadeta ove akademije prati nastavu od kuće putem online-platforme.

Delegacija MO i OS BiH svoju službenu posjetu Republici Turskoj završava 6. ožujka 2021. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close