Novi ministar

Podžić: Male promjene mogu donijeti velika poboljšanja

''Državni službenici u MO BiH, pomoćnici, zamjenici i ja kao sam ministar, nismo ovdje zbog sebe nego da kroz pozitivne propise osiguramo standard i sredstva običnom vojniku koji izvršava zadatak u bilo kojem kutku naše zemlje''
Vijesti / Flash | 29. 01. 2020. u 16:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić sa zamjenikom ministra obrane za politiku i planove Mijom Krešićem i zamjenikom ministra obrane za upravljanje resursima Mirkom Okolićem u srijedu 29. siječnja 2020. godine u Sarajevu je održao informativni sastanak s pripadnicima Oružanih snaga i uposlenicima Ministarstva obrane BiH.

U nazočnosti generalskog zbora OS BiH i pomoćnika ministra iz MO BiH u sarajevskom Domu OS BiH ministar Podžić je govorio o svojim prioritetima u predstojećem radu Ministarstva na čijem je čelu, a na sastanku su se obratili i zamjenici Okolić i Krešić.

Foto: MO BiH / Podžić: Male promjene mogu donijeti velika poboljšanja

Ministar Podžić je istaknuo što očekuje od svih pripadnika i uposlenika u sustavu obrane te naglasio da vojnik mroa biti u prvome planu. Podžić je iznio pet temeljnih principa rada:

1. Puno i dosljedno poštivanje zakona i propisa;

2. Izgradnja integriteta institucije i pojedinca u sustavu obrane;

3. Pozicioniranje vojnika u glavni fokus rada sustava obrane;

4. Štednja, ekonomičnost i efikasnost rada;

5. Poboljšanje radnopravnog statusa pripadnika OS i uposlenika MO BiH.

''Kao novi ministar, koji je sektor obrane pratio u kontinuitetu i u prethodnom mandatu kao predsjedatelj parlamentarne komisije za obranu i sigurnost, svima sam želio prenijeti svoj zapažanja i kompletnom personalu dati osnovne smjernice kako možemo poboljšati svoj rad, posebno tamo gdje se ne zahtjeva dodatnog novca. Male promjene mogu donijeti velika poboljšanja'',  kazao je nakon sastanka ministar Sifet Podžić.

Foto: MO BiH / Podžić: Male promjene mogu donijeti velika poboljšanja

''Državni službenici u MO BiH, pomoćnici, zamjenici i ja kao sam ministar, nismo ovdje zbog sebe nego da kroz pozitivne propise osiguramo standard i sredstva običnom vojniku koji izvršava zadatak u bilo kojem kutku naše zemlje ili, recimo, i u Afganistanu'', kazao je Podžić.

Zamjenik minista obrane BiH za politiku i planove Mijo Krešić naglasio je značaj ovakvog obraćanja uposlenicima te istaknuo sa svi moramo biti svjesni kako razvoj sustava obrane ovisi od ukupnog napretka gospodarstva u zemlji.

Foto: MO BiH / Podžić: Male promjene mogu donijeti velika poboljšanja

''Imajući to u vidu, smatram da učinkovitim radom i Ministarstvo obrane na određeni način može biti i jedan od generatora daljeg napretka gospodarstva i cijelog društva u zemlji'', konstatirao je Krešić, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close