"Ako bude potrebno"

Ministar obrane: Branit ćemo BiH, neće je u miru moći rasparčati

Vijesti / Politika | 15. 04. 2022. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FOTO: N1 BiH / Ministar obrane BiH Sifet Podžić 

Ministar obrane BiH Sifet Podžić kazao je na svečanosti u Rajlovcu, koja je organizovana povodom obilježavanja 30 godina od osnivanja Armije Republike BiH, kako su Oružane snage spremne braniti granice države BiH ako to bude potrebno.

"To je zakonska obveza Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, zbog toga postojimo, to je naša misija i ako bude trebalo sigurno ćemo braniti državu BiH, a svima kažem da pored ovih situacija kada nas je država malo financijski zaboravila pa evo treću godinu živimo na privremenom financiranju. Želim poručiti onima koji namjerno opstruiraju da se što manje opreme Oružane snage BiH da mirno neće ovu državu rasparčati", istaknuo je Podžić.

Kaže da sigurnosna situacija u BiH nije dobra ne zbog toga što je trenutno rat u Ukrajini, prenosi N1

"Situacija u BiH nije dobra zbog nefunkcionisanja državnih vlasti – Predsjedništva BiH, Vijeća ministara BiH i Parlamenta BiH. Nažalost, to najviše osjeća Ministarstvo obrane i pripadnici Oružanih snaga. Međutim, kao što sam rekao, postoje oni koji namjerno žele urušiti te institucije i dovesti ih na nivo da ne mogu izvršavati svoje obveze. Borimo se protiv toga, borit ćemo se i ponavljam da ne može biti gore nego 1992. godine", poručio je Podžić.

Kopirati
Drag cursor here to close