Ministrica financija

Milićević: Procedure za nabavu respiratora nisu ispoštovane

Također podsjeća da je ne tako davno upozorila javnost kako izmjene u sastavu i obimu Federalnog stožera Civilne zaštite nisu zakonski utemeljene.
Vijesti / Politika | 27. 04. 2020. u 22:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom informacija o nabavci 100 respiratora za potrebe zdravstvenih ustanova u FBiH, koji su plaćeni 10,5 milijuna KM, ministrica financija FBiH i zapovjednica Federalnog stožera Civilne zaštite, Jelka Miličević, smatra obavezom dati pojašnjenje javnosti da relevantne i nadležne institucije u ovoj krizi nisu sudjelovale u navedenoj nabavci, javlja BHRT.

''Prema jasnim procedurama, sve potrebe prvo utvrđuje struka, odnosno Zavod za javno zdravstvo. Nakon toga se donosi odluka o pokretanju nabavke od strane Federalnog stožera Civilne zaštite i pribavlja suglasnost Vlade Federacije BiH. Proceduru nabavke provodi Federalna uprava Civilne zaštite. Na kraju, kada oprema za borbu protiv koronavirusa stigne, Federalni stožer usvaja odluku o njenoj raspodjeli lokalnim razinama. U navedenom slučaju nabavke respiratora ta procedura nije provedena'', naglašava ministrica Miličević.

Također podsjeća da je ne tako davno upozorila javnost kako izmjene u sastavu i obimu Federalnog stožera Civilne zaštite nisu zakonski utemeljene.

''Zbog svega navedenog zaista je potrebito potpuno istražiti šta se dogodilo jer je u pitanju novac poreznih obveznika iz proračuna FBiH'', istakla je ministrica Milićević koja je i zapovjednica Federalnog stožera Civilne zaštite, javlja BHRT.

Kopirati
Drag cursor here to close