Zagreb

Milanović primio predstavnike Udruge policajaca Hrvatskih branitelja u BiH

Kroz policijsku postrojbu prošlo je oko 2500 članova, tijekom rata poginulo ih je 150, a ranjeno ih je 450.
Vijesti / Politika | 14. 12. 2021. u 14:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović razgovarao je u utorak s predstavnicima Udruge policajaca Hrvatskih branitelja u Bosni i Hercegovini koji su ga izvijestili o ratnom putu njihove ratne postrojbe, koja je dala svoj doprinos i u akciji „Oluja“ te o razlozima osnivanja Udruge, priopćeno je iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske.

Na sastanku održanom u Uredu Predsjednika Republike bili su predsjednik Udruge Josip Marić, predsjednik Skupštine Anto Štrbac, koordinator za kanton Središnja Bosna Ivo Komšić te članovi Jozo Laštro i Nikica Petrović.

Članovi Udruge upoznali su predsjednika Milanovića s ulogom policajaca tijekom rata u Bosni i Hercegovini, kao i o razlozima osnivanja i aktivnostima Udruge. Udruga policajaca Hrvatskih branitelja u BiH osnovana je prije nepunih godinu dana, rečeno je na sastanku, kako bi promovirala i štitila prava ljudi koji su se među prvima uključili u obranu BiH.

Kroz policijsku postrojbu prošlo je oko 2500 članova, tijekom rata poginulo ih je 150, a ranjeno ih je 450.

Govoreći o svom ratnom putu, pojasnili su kako je njihova ratna postrojba djelovala na području Bosne i Hercegovine, ali je dala svoj doprinos i u vojno-redarstvenoj operaciji „Oluja“. Udruga danas okuplja umirovljene hrvatske policajce iz središnje Bosne, Neuma, Mostara, Posavine, a priključuju joj se i umirovljeni policajci iz drugih dijelova BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close