Red hrvatskog trolista

Milanović odlikovao Poskok bojnu HVO-a

Odlikovanja su uime Poskok bojne preuzeli Marinko Mikulić, ratni zapovjednik Poskok bojne i Anđelko Ćužić iz Beta satnije
Vijesti / Politika | 15. 08. 2023. u 13:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović doputovao je u Široki Brijeg, gdje je na prigodnoj svečanosti Prvoj dragovoljačkoj postrojbi - Poskok bojni HVO-a Široki Brijeg uručio odlikovanje Red hrvatskog trolista, za osobite zasluge njezinih pripadnika u Domovinskom ratu.

Odlikovanja su uime Poskok bojne preuzeli Marinko Mikulić, ratni zapovjednik Poskok bojne i Anđelko Ćužić iz Beta satnije, jedan od utemeljitelja i prvih ratnih zapovjednika.

Dobrodošlicu hrvatskom predsjedniku poželjeli su i Krešo Ćavara, zapovjednik Širokobriješke brigade, te Mladen Ljubić, predsjednik Organizacijskoga odbora za odlikovanje i predsjednik Udruge prvih dragovoljaca Prve dragovoljačke postrojbe Poskok bojne Široki Brijeg.

Dobrodošlicu Milanoviću iskazao je i Mariofil Ljubić, koji je u vrijeme osnivanja Prve dragovoljačke postrojbe obnašao dužnost dopredsjednika Skupštine BiH.

Uz predstavnike političkoga i vojnoga ustrojstva BiH, svečanosti uručenja odlikovanja nazočili su brojni uzvanici i prijatelji. Kako je ranije najavljeno, hrvatski predsjednik nakon svečane akademije položit će vijenac i zapaliti svijeću kod spomen-križa na Trgu širokobrijeških žrtava.

Kopirati
Drag cursor here to close