Hrvatski predsjednik izravan

Milanović: Dodik nije čudovište, a ideja trećeg entiteta je upitna

''Je li to ideja koja vodi razbijanju BiH i njezinom pustošenju i pljačkanju ili je dio pregovaračke taktike da neka oteta prava koja honorira EU da ih Hrvati dobiju?'', pitao je Milanović komentirajući ideju trećeg entiteta.
Vijesti / Politika | 08. 03. 2022. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ja nisam glasovao za RS niti je to moja ljubav, ali ona postoji. Kao i Kosovo. Neka ga svi priznaju'', rekao je u utorak novinarima hrvatski predsjednik Zoran Milanović koji se osvrnuo na stanje u BiH.

"NATO nije aktivan u BiH, nije prisutan tamo. EU jeste. Naš zračni prostor prelijeću Rafalei, to je jedna pojačana prisutnost zbog tenzija i rata. Ali tome ne pridajem pozornost. EU pokazuje svoju snagu i možda pere savjest zbog onoga što se događa u Ukrajini, ali Ukrajina i Rusija su jedno, a ovo sasvim drugo. Što se tiče NATO-a u Gruziji, tome ću se suprotstaviti'', dodao je Milanović.

Naveo je kako je možda krivo rekao da EU pere savjest i da je napravila sve što je mogla, ali dalje nije išlo.

''EP ne uvodi sankcije nikakve, koliko ja znam. Zna se kako se sankcije uvode i koje je zakonodavno tijelo da bi se uvele sankcije Miloradu Dodiku. Ne volim hajke, obično ih predvode kukavice, Milorad Dodik je predstavnik srpskog naroda i njega poznajemo. Strahujemo od onih koje ne poznajemo, kao i od Dodika prije, koji je doveden prije 20 godina. Nekima je čudovište, nekima nije. Meni nije. Meni je sugovornik. Ali njegove ideje...? Ideje su jedno, svatko može imati glupe ideje. Neka se svi bave pametnijim poslom. Njegova ideja je ideja'', rekao je Milanović.

Osvrnuo se potom i na ideju o trećem entitetu.

''Je li to ideja koja vodi razbijanju BiH i njezinom pustošenju i pljačkanju ili je dio pregovaračke taktike da neka oteta prava koja honorira EU da ih Hrvati dobiju?'', pitao je Milanović.

Kopirati
Drag cursor here to close