Nije floskula?

Mektić: Spominjanje rata nije prazna priča

"Potpuno je logično da Dodik sada vuče ovako nerazumne poteze, koji mogu stvarati atmosferu straha od određenih vrsta incidenata. Pazite, mnogo će doći ozbiljnije stvari kroz sljedeću posebnu sjednicu", kazao je Mektić.
Vijesti / Politika | 22. 10. 2021. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednjih dana, pa i tjedana jedno pitanje neprestano provijava u medijima. Hoće li opet biti rata u BiH. Dok veći dio domaćih političara, kao i međunarodnih predstavnika pokušavaju umiriti stanovnike BiH tvrdnjom kako rata neće biti. Međutim postoje i oni koji ne isključuju mogućnost pojedinačnih incidenata.

Među takvima je i državni zastupnik Dragan Mektić, koji kao uzrok svih problema u BiH vidi Milorada Dodika, prenosi Oslobođenje

"Ne vjerujem da je to sada prazna priča. Potpuno je logično da Dodik sada vuče ovako nerazumne poteze, koji mogu stvarati atmosferu straha od određenih vrsta incidenata. Pazite, mnogo će doći ozbiljnije stvari kroz sljedeću posebnu sjednicu, kad će raspravljati o OSBiH, pravosuđu, UIOBiH... Tu može doći do strahovitih turbulencija, strahovitog otpora i ja ne bih isključio da tu može da dođe do određenih incidentnih situacija, ali ne bih rekao rata", istaknuo je Mektić. 

Podsjetimo, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik označio je Veleposlanstvo SAD u Sarajevu glavnim  epicentrom nestabilnosti u BiH, što se, kako kaže, vidi i po odnosu prema Christianu Schmidtu koji je privatno lice u BiH a ne visoki predstavnik po Aneksu 10.

Također, osam europarlamentaraca iz više stranaka u četvrtak je uputilo otvoreno pismo šefu diplomacije Europske unije Josephu Borelliju i visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Christianu Schmidtu.

Oni su upozorili Borelija i Schmidta na povećanje tenzija u Bosni i Hercegovini i blokade, koje proizvodi član Predsjedništva BiH Milorad Dodik

Kopirati
Drag cursor here to close