Zastupnik SDA

Mehmedović: Ovo je najgori saziv u povijesti, a HDZ ima najkvalitetniju reprezentaciju

Također, komentirao je i situaciju u SDA nakon općih izbora.
Vijesti / Politika | 24. 01. 2023. u 18:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, ocijenio je za N1 kako će ovo biti najgori saziv Vijeća ministara u povijesti. "Kad se pogleda sastav predloženih ministara on je obeshrabrujući", rekao je on. Također, komentirao je i situaciju u SDA nakon općih izbora. Mehmedović je otvoreno kazao kako je narod poslao poruku treba li Bakir Izetbegović i dalje ostati na čelu ove stranke.

Kazao je i kako je pesimist kad je u pitanju novi saziv Vijeća ministara.

"Predsjedavajući Zvizdić, kao istrošeni kadar SDA, najavljuje novi zamah i nove vjetrove, međutim kad se pogleda sastav predloženih ministara on je obeshrabrujući. Ja sam peti put u prilici da glasam za saziv Vijeća ministara i svaki ciklus, nažalost, donosi nam sve lošije kandidate. Personalno kad se pogleda, mnogo je nekompetentnih kadrova, mnogi ništa pozitivno nisu uradili u životu. Čini se da HDZ ima najkvalitetniju reprezentaciju u Vijeću ministara. I tu također leži jedna velika prevara kad je u pitanju kandidiranje bošnjačkog kandidata – Hurtića. Imat ćemo vrlo kritičan stav prema svim kandidatima. 'Osmorka' sad preuzima jednu povijesnu ulogu, jedan veliki rizik – ili će BiH krenuti naprijed ili će preuzeti breme izdajnika ako budu samo na riječ vjerovali svojim partnerima".

Na pitanje je li u SDA došlo do preispitivanja nakon izbora u BiH, Mehmedović je kazao kako SDA nema snage da se iznutra kritički postavi prema porukama naroda koje je dobila.

"Očigledno je da ne postoji pozitivan ambijent u kojem bi se moglo na demokratski i adekvatan način raspravljati u vezi tih poruka", kazao je, te dodao kako je "predsjednik (Bakir Izetbegović) najodgovorniji", a na pitanje treba li SDA novi predsjednik istaknuo je da "ako izvučemo poruke od naroda, dobit ćemo odgovor".

Kopirati
Drag cursor here to close