Nastavak napada

Mediji vijećnicu iselili iz BiH: Boška Ćavar ne ide nigdje

Ćavar je istaknula kako je spremna boriti se za ljepši Mostar dok i jedan građanin razmišlja kao ona.
Vijesti / Politika | 18. 02. 2021. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Boška Ćavar / Facebook / Boška Ćavar

''Napustila bih Bosnu i Hercegovinu da nisam dobila od mojih glasača podršku i ušla u Gradsko vijeće'', poručila je za Bljesak.info vijećnica Gradskog vijeća Grada Mostara Boška Ćavar.

Komentirajući medijski naslov na portalu Stav.ba kako napušta Bosnu i Hercegovinu, istaknula je kako je spremna boriti se za ljepši Mostar dok i jedan građanin razmišlja kao ona.

''I tako. Ćavar, koja se mislila odseliti iz Mostara (jašta je, pa zar ona nije sušta suprotnost građanske apatije iz straha od odmazde) zbog HDZ-ovih tajkuna, svojim i poništenim glasom svoje stranačke koleginice Irme Baralije izabrala je HDZ-og gradonačelnika Mostara. I sada kuka kako je opet napadaju, da joj se zbog (ne)glasanja na čelo stavlja meta. Vazda neka meta. Pošto će Mostar i u naredne četiri godine voditi HDZ, koji je u tom gradu uspio baš sve što je naumio, pa čak i promijeniti korito rijeke ili ugasiti nekoliko kombinata bez glasa protesta, što je nezapamćeno od industrijske revolucije do danas, izvjesno je da će Ćavar morati razmisliti o selidbi'', piše u subjektivnom članku objavljenom na portalu Stav.ba.

Foto: Screenshot / Naslov na portalu Stav.ba

Inače, posljednjih dana vrši se veliki pritisak od dužnosnika Stranke demokratske akcije sa svih razina, koji su se obrušili na vijećnicu Ćavar i čelnicu Naše stranke u Mostaru Irmu Baraliju zbog, kako navode, prodaje Mostara HDZ-u.

U tu su se kampanju uključili i brojni sarajevski mediji na kojima se uz lažne vijesti nižu i brojne fotomontaže. Za sada su u obranu Ćavar i Baralija, osim njihovih stranačkih kolega, stali i vijećnici HRS-a koji tvrde da su oni ''predali Mostar'' HDZ-u. No, izostala je osuda medijskih regulatora i udruženja koji kroz prste gledaju salve osuda praćene netočnim informacijama poput ove.

Kopirati
Drag cursor here to close