Sjednica

Mašić: Očekujemo da zastupnici traže smjenu Novalića

"Hitne nabavke su poseban dio, a tu su svoju šansu vidjeli odvjetnici, slastičari, malinari odnosno šansa je vidjela njih".
Vijesti / Politika | 28. 05. 2020. u 12:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Damir Mašić iz SDP-a danas je kazao da će SDP danas kao Klub zastupnika uputiti najoštrije prosvjede i tražiti da se govori o dvije teme.

"Mi ćemo danas kao Klub i ovdje vama i cjelokupnoj javnosti uputiti najoštrije prosvjede. Dvije su teme: način na koji se održava sjednica Parlamenta, sve su mjere popuštene a imamo online sjednicu. Druga tema je Vlada FBiH, uključujući sve što je ispod nje, sve malverzacije i marifetluke", kazao je.

"Očekujemo da zastupnici, prije svega opozicije, traže smjenu Fadila Novalića kao najodgovornijeg čovjeka u FBiH", dodaje Mašić, prenosi N1.

Mira Grgić je dodala da su već ranije uputili zahtjev za održavanjem sjednice.

"Uputili smo zahtjev za održavanjem sjednice s ciljem zaustavljanja nezakonitih radnji i spašavanje života građana FBiH. U obrazloženju smo naveli da tražimo od Vlade FBiH da pripremi opsežnu informaciju o svim nabavkama, kao i svim dodijeljenim sredstvima i grantovima od početka epidemije. Informacija bi trebala da sadrži po kojim kriterijima su donošene odluke o raspodjeli sredstava", kazala je i dodala:

"Hitne nabavke su poseban dio, a tu su svoju šansu vidjeli odvjetnici, slastičari, malinari odnosno šansa je vidjela njih".

Kopirati
Drag cursor here to close