Pregovori

Mašić: Lažne teze o legitimnom predstavljanju neće dobiti podršku SDP-a

''Kada vidite imenovanje direktora tada funkcionira sve. Vlast je bezidejna i nije u stanju da stvari pomjeri s mrtve točke.''
Vijesti / Politika | 02. 12. 2021. u 13:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: N1 / Damir Mašić

Federalni zastupnik SDP-a BiH Damir Mašić nakon sastanka u Izaslanstvu EU izjavio je da je ''nefunkcionalnost'' FBiH povezana sa nefukcioniranjem onih koji obnašaju vlast, prenosi N1.

''Ti ljudi nisu u stanju da implementiraju rezultate izbora iz 2018. godine. Kada vidite imenovanje direktora tada funkcionira sve. Vlast je bezidejna i nije u stanju da stvari pomjeri s mrtve točke. Lažne teze o legitimnom predstavljanju neće dobiti podršku SDP-a, sa druge strane sve će dobiti podršku što će učiniti bolje funkcionisanje. Dom naroda je postao groblje propisa i zakona koji se političke zadržavaju kada nekome ne odgovara, najčešće HDZ'', rekao je Mašić, te zaključio:

''Rješenje ne treba da ide u pravcu onih koji ultimatumom postavljaju stvari nego poboljšanja ustava i zakona u kontekstu građana, a ne lažnih legitimnih predstavnika ovih ili onih. Oni žele da se intenzivira rad interresorne grupe. Dakle, prvo deblokada institucija BiH prije svega njenog najvišeg zakonodavnog organa, a onda možemo razgovarati o svemu''.

Danas je četvrti dan zaredom da se vode pregovori u Izaslanstvu EU.

Kopirati
Drag cursor here to close