Radni sastanak

Čović ugostio Banožića pa poručio: Hrvati su pretpostavka stabilne BiH

Kako se navodi u priopćenju, "Izborni zakon BiH kao ključna politička tema i otvoreno političko pitanje nužno je regulirati kroz racionalan zakonodavni okvir koji će relaksirati međunacionalne odnose i omogućiti legitimno političko predstavljanje sva
Vijesti / Politika | 30. 11. 2021. u 19:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović i ministar obrane u Vladi Republike Hrvatske Mario Banožić održali su bilateralni sastanak u Sarajevu.

Tijekom susreta dvojica visokih političkih dužnosnika razgovarali su o suradnji u sektoru obrane i aspektima u kojima Republika Hrvatska i Bosna i Hercegovina mogu zajednički djelovati.

Iskustva i potpora Republike Hrvatske kao punopravne članice Europske unije i NATO-a mogu ubrzati integracijske procese u BiH, kazano je na sastanku. 

Kako se navodi u priopćenju, "Izborni zakon BiH kao ključna politička tema i otvoreno političko pitanje nužno je regulirati kroz racionalan zakonodavni okvir koji će relaksirati međunacionalne odnose i omogućiti legitimno političko predstavljanje sva tri konstitutivna naroda".

"U takvom unutarnjem ambijentu gdje ne postoji mogućnost diskriminacije, nametanja i majorizacije stvaraju se nužni preduvjeti sigurnosnog okvira koji je prijeko potreban za cjelokupnu regiju i prostor jugoistočne Europe. Hrvati kao konstitutivan narod uza sva Ustavom zajamčena prava pretpostavka su stabilne i funkcionalne Bosne i Hercegovine", rečeno je tijekom susreta.

Na sastanku je zaključeno kako je strateško partnerstvo i prijateljstvo Hrvatske i Bosne i Hercegovine jamac dugoročnog razvoja i jačanja svih kapaciteta, ali i životnog standarda kako bi privukli investicije prijeko potrebne za kontinuiran rast i razvoj.

Kopirati
Drag cursor here to close