Bura

Marić: Ne treba bježati od toga – vladajući su birali direktore u Mostaru

''Mogu reći da to i nisu stranački sve ljudi, ali da se vodilo računa da dovedemo mlade, spremne za rad, energične, ljude iz struke koji će dati rezultati. Ja mislim da se ti rezultati već osjete'', rekao je, između ostalog, Marić.
Vijesti / Politika | 19. 01. 2022. u 12:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kordić je sjedio sa mnom kad sam ja komunicirao s američkom ambasadom i govorio o terminu da to ne bude 10. i 11. jer gradonačelnik tad nije u gradu. Za mene je to suglasnost. Nigdje ne piše da treba pismena suglasnost niti treba pismena suglasnost'', pojasnio je Salem Marić, predsjedatelj Gradskog vijeća Grada Mostara, zavrzlame oko sazivanja svečane sjednice na kojoj su dodijeljene titule počasnih građana američkom veleposlaniku Ericu Nelsonu i šefu Delegacije Europske unije u BiH Johannu Sattleru.

Video: Podcast BURA - Salem Marić: Mostar uistinu može biti primjer funkcioniranja za cijelu BiH

Gostujući u podcastu Bura, Marić je rekao kako ovaj mandat želi posvetiti građanima a ne politici.

Rekao je kako je dokaz uspješnog rada to što je Gradsko vijeće u prošloj godini donijelo dva proračuna, kao i niz drugih važnih odluka za Mostar, ali je rekao kako smatra da je Gradska uprava dosta inertna i da ne prati dovoljno kvalitetno rad Gradskog vijeća.

''Kad su vidjeli da je veliki broj vijećničkih pitanja, malo se osjetilo da je prošlo vrijeme letargije i nerada, da se treba raditi'', rekao je i dodao kako su u Upravi dočekali nespremno formiranje Gradskog vijeća.

Govoreći kriterijima prema kojima su birani direktori javnih poduzeća, Marić je rekao kako nema nikakvih tajni i da je politika odlučivala o direktorima.

''Odluka o ovlastima gradonačelnika je jasna i gradonačelnik ima mogućnost da imenuje za vršitelje dužnosti i on je iskoristio to pravo. Ne treba bježati od toga - vladajuće strukture u gradu Mostaru su sudjelovale u tome i od toga ne treba bježati, na način da se gledao kvalitet. Mogu reći da to i nisu stranački sve ljudi, ali da se vodilo računa da dovedemo mlade, spremne za rad, energične, ljude iz struke koji će dati rezultati. Ja mislim da se ti rezultati već osjete'', rekao je, između ostalog, Marić.

Govoreći o nabavci tepiha rekao je kako je ured predsjedatelja Gradskog vijeća ''jedina kancelarija koja nije bila opremljena''.

''I u uredu gradonačelnika i u holu gdje primamo stranke je tepih s grbom Grada Mostara i isto takav tepih se trebao nabaviti za ured predsjednika Gradskog vijeća i u javniom nabavkama do 6 hiljada možemo direktno'', rekao je i dodao kako to ne znači da će tepih koštati toliko i da smatra da je objava o toj javnoj nabavci neki napad na njega i stranku.

Govorio je i o kolektorima i kako je spor s Grcima riješen, deponiji, ulaganjima i okarakterizirao Mostar najvećim multietničkim gradom u BiH ali i šire te istaknuo ovaj grad danas može biti primjer funkcioniranja svima.

Kopirati
Drag cursor here to close