Kritike

Magazinović o Izbornom zakonu: Izetbegović traži model da ispuni Čovićeve želje

'Odluka o tome kako će u budućnosti izgledati izborni proces i tko će koga birati, prevažno je pitanje,' kaže Saša Magazinović
Vijesti / Politika | 06. 03. 2021. u 13:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Kluba zastupnika SDP-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović smatra kako je potpuno neprihvatljivo da se u Radnoj grupi za izmjene Izbornog zakona pokušava na svaki način "izbjeći nazočnost opozicije, pa čak i predstavnika institucija koji nisu pod zajedničkom stranačkom kontrolom HDZ, SNSD i SDA".

''Odluka o tome kako će u budućnosti izgledati izborni proces i tko će koga birati, prevažno je pitanje da bi se iz kreiranja rješenja isključili opozicija, mediji i javnost uopće. Zaključak koji se nameće sam od sebe je da obrisi rješenja po želji Dragana Čovića već postoje, da ih Milorad Dodik bezuvjetno podržava, kao i Bakir Izetbegović koji još uvijek pokušava da nađe model po kojem će ispuniti Čovićeve želje, a da ga dio javnosti ne osudi za to'', ocjena je Magazinovića, saopćeno je iz SDP-a BiH.

On je nazvao šokantnom ulogu i ponašanje veleposlanika Johana Sattlera i Delegacije EU u ovom slučaju.

''Pričaju nam o transparentnosti, a oni su netransparentni. Pričaju o europskim vrijednostima, oni ih se ne pridržavaju. Pričaju nam o demokraciji i uključivanju građana u proces donošenja odluka, a onda oni isključe čak i Parlament i dogovaraju sa stranačkim liderima po kafanama. To se zove licemjerje'', navodi Magazinović.

Kopirati
Drag cursor here to close