Poruka

Tribina bh. bloka: O Mostaru trebaju odlučiti Mostarci

''Potrebno je ukloniti diskriminaciju onako kako je rekao Europski sud za ljudska prava, bez ikakvih egzibicija s posebnim zakonima, sa uređivanjem Statuta mimo Gradskog vijeća i to je vrlo jednostavno ako se želi uraditi''
Vijesti / Politika | 03. 02. 2020. u 19:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a BiH Saša Magazinović izjavio je u ponedjeljak kako o Mostaru trebaju da odlučuju Mostarci te da Mostar ne smije biti "predmet za potkusurivanje po bilo kojem drugom pitanju".

Foto: Bljesak.info / Stavovi SDP-a kada je Mostar u pitanju su jasni

''Stavovi SDP-a kada je Mostar u pitanju su jasni. Potrebno je ukloniti diskriminaciju onako kako je rekao Europski sud za ljudska prava, bez ikakvih egzibicija s posebnim zakonima, sa uređivanjem Statuta mimo Gradskog vijeća i to je vrlo jednostavno ako se želi uraditi'' - kazao je Magazinović uoči javne tribine ''Budućnost Mostara'' koju je organizirao BH blok (SDP BiH i Naša stranka).

Foto: Bljesak.info / Tribina je organizirana povodom pravosnažnosti presude Europskog suda za ljudska prava

Dodao je kako se presudu Suda za ljudska prava treba poštovati te da se to pitanje ne smije vezati ni za kakav paket.

''Mostar ne smije biti moneta za potkusurivanje po bilo kojem drugom pitanju i pitanje Mostara se ne može staviti u neki paket te mu se svezati mašna da to ljepše izgleda. Najveća prepreka tome da se konačno riješi pitanje održavanja izbora jeste opterećivanja tog pitanja mnoštvom drugih'' - poručio je Magazinović.

Foto: Bljesak.info / Predsjednik Glavnog odbora SDP-a BiH Saša Magazinović

O izborima u Mostaru govorio je i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, koji je kazao kako je Mostar već 12 godina taoc politike koja ne želi da se u ovom gradu dogode izbori "jer im je ovako kako jeste fantastično".

''Na sreću, to više nije pitanje koje je upućeno samo našim parlamentarcima i političkim strankama zbog kojih nema izbora u Mostaru već deset i više godina, nego je propisan vrlo jasan mehanizam. Ne vjerujem da će ti ljudi doći do rješenja za Mostar, ali vjerujem u Ustavni sud BiH'' - poručio je Kojović.

Foto: Bljesak.info / Tribina je organizirana povodom pravosnažnosti presude Europskog suda za ljudska prava

Tribina je održana je u prepunoj sali Hotela "Bristol", a organizirana je povodom pravosnažnosti presude Europskog suda za ljudska prava, kojom je dan rok od šest mjeseci domaćim vlastima da riješe pitanje neustavnosti Izbornog zakona BiH, odnosno neodržavanja loklanih izbora u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Poručili su da presudu Suda za ljudska prava treba poštovati

Europski sud za ljudska prava u listopadu prošle godine utvrdio je diskriminaciju stanovnice Mostara Irme Baralija na temelju mjesta prebivališta jer se već 11 godina ne održavaju izbori za Gradsko vijeće Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close