Skupo gorivo

Magazinović: Ja ne znam je li Špirić u 20 godina litar goriva iz svog džepa nasuo

''Razumijem da nije isto voziti privatno i službeno vozilo''.
Vijesti / Politika | 16. 03. 2022. u 16:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine i jedan od predlagača Prijedloga o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama Saša Magazinović kazao je kako je "šokiran stavovima pojedinih delegata koji ilustriraju potpunu diskonekciju od realnosti i realnog života".

''Razumijem da nije isto voziti privatno i službeno vozilo. Postavljati pitanje hitnosti u ovom trenutku je zapravo najbolja ilustracija da ti ljude žive u nekom paralelnom svemiru, da čak ne komuniciraju sa svojim susjedima, prijateljima, sugrađanima'', kazao je.

''Najglasniji, gospodin Špirić, ne znam je li 20 godina litar goriva iz svog džepa nasuo, ali je uspio naći da je ovo protuustavno, protuzakonito i ne znam što sve''.

''Klub SNSD-a je jedini koji se protivio hitnom postupku i vjerojatno suštini zakona o ukidanju akciza navodeći kao argumente izostanak stavova različitih institucija. Pri tome potpuno ignoriraju da je predsjednik Vlade RS podržao, da nema premijera u državi koji je rekao da je budžet već u suficitu jer se prikuplja više sredstava nego što je planirano, ne kao rezultat ekonomskog razvoja, već kao rezultat inflacije i rasta cijena, pa se prikuplja više PDV-a. Propuštena je prilika da danas bude usvojena odluka da gorivo bude jeftinije od 0,30 do 0,45 KM po litru. Žao mi je zbog toga'', naglasio je Magazinović.

Podsjetimo, sjednica Doma naroda okončana je nakon što nije bilo entitetske većine za razmatranje izmjena zakona o akcizama po hitnom postupku, a do dogovora nije moglo doći jer se dopredsjedavajući Doma naroda, Bakir Izetbegović, nije pojavio na sjednici.

Kopirati
Drag cursor here to close