Ljuboruk

Mađarska – BiH: Bez pitanja

Srpski član i predsjedateljica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović zahvalila je premijeru Orbanu na visokom stupnju političkog razumijevanja
Vijesti / Politika | 24. 01. 2023. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru službenog posjeta Mađarskoj, srpski član i predsjedateljica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sastala se danas u Budimpešti sa predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom.

Tijekom sastanka, kojemu je nazočio i ministar vanjskih poslova i trgovine Peter Sijarto, sugovornici su ocijenili da BiH i Mađarska nemaju otvorenih pitanja, te iskazali nadu da će dobri bilateralni odnosi biti temelj za daljnje jačanje gospodarske, kao i drugih vidova suradnje.

Srpski član i predsjedateljica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović zahvalila je premijeru Orbanu na visokom stupnju političkog razumijevanja prema svima u BiH i regiji, potpori u domenu eurointegracija, kao i na značajnim projektima mađarske vlade u BiH, poput programa potpore poljoprivrednicima u Republici Srpskoj.

Ovom prigodom, srpski član i predsjedateljica PBiH Cvijanović je upoznala sugovornike o aktualnim političkim prilikama u BiH, u svjetlu formiranja vlasti nakon održanih izbora u listopadu prošle godine, priopćilo je Predsjedništvo BiH.

"Sastanak sa Orbanom bio je konstruktivan i pun razumijevanja. Mi znamo da možemo računati na Mađarsku kao nekoga tko želi da bude naš prijatelj i partner i kada je riječ o političkom razumijevanju, ali i energetskim i privrednim projektima, kao i svemu u vezi sa unapređenjem infrastrukture koja nas povezuje", rekla je Cvijanović kako prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close