SDA

Ma hajte, molim vas: Maline se ne smiju ponoviti

SDA smatra da nabavka respiratora, za kojima u vrijeme pandemije koronavirusa vlada enormna potražnja na svjetskom tržištu, predstavlja vitalnu potrebu...
Vijesti / Politika | 29. 04. 2020. u 12:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Stranka demokratske akcije očekuje ubrzano provođenje istrage po pitanju nabavke stotinu respiratora'', navedeno je u priopćenju SDA o nabavci registratora preko tvrtke za proizvodnju i preradu malina iz Srebrenice.

''Zahtijevamo od Vlade Federacije BiH da u što hitnijem roku uredbom ili drugom vrstom propisa definira ubrzan i transparentan proces nabavki tijekom trajanja stanja prirodne nesreće, kako bi se izbjeglo ponavljanje situacija koje dovode u pitanje povjerenje javnosti u institucije'', priopćeno je iz SDA.

SDA smatra da nabavka respiratora, za kojima u vrijeme pandemije koronavirusa vlada enormna potražnja na svjetskom tržištu, predstavlja vitalnu potrebu medicinskog sustava u Federaciji BiH.

''Sve nabavke koje se financiraju javnim novcem moraju biti javne, moraju se poštovati zakonske procedure i pratiti princip transparentnosti'', navela je SDA.

Podsjećamo, Vlada Federacije BiH, koji proziva SDA, navodno pojma nema kako je uspjela firma koja se bavi malinarstvom, a čiji je vlasnik televizijska zvijezda, dobiti posao nabavke respiratora.

Oni, pak, ne mogu služiti svrsi jer su, preskupo plaćeni, iskoristivi samo u vozilima hitne pomoći.

I vlasnik tvrtke Srebrena malina, Fikret Hodžić, nakon prvotnih priopćenja kako nije puno zaradio i da voli BiH, oglasio se poručivši kako vjeruje ''da će u danima koji dolaze biti još mnogo laži i 'dobro' spremljenih plaćenih tekstova''.

''Uspjeli su u tome, priznajem. Odlučni su zapravo da uništite ono što su neki započeli 92.'', napisao je Hodžić i zaograo na kartu žrtve iako su žrtve oni iz čijih su džepova, tk ozna na koju foru, kupljeni respiratori.

Kopirati
Drag cursor here to close