Reagiranje

Logoraši o čistoći Armije BiH

Vijesti / Politika | 19. 02. 2021. u 09:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska udruga logoraša Domovinskog rata HNŽ reagirala je na optužbe GO SDA Mostar upućene gradskoj vijećnici Irmi Baraliji.

Reakciju prenosimo u cijelosti.

''Posljednji istupi u Gradu Mostaru ponovo otkrivaju pravo lice ljudi koji žive zarobljeni u prošlosti.

Isti se pozivaju na čistoću borbe Armije RBiH u obrani Mostara, a zaboravili su ili pokušavaju obmanuti javnost da je Grad Mostar obranilo i oslobodilo Hrvatsko vijeće obrane u kojem je Mostarski bataljon bio samo jedna od postrojbi pod zapovjedništvom HVO-a. Čistoća Armije RBiH, na koju se pozivaju, učinila je strašne zločine za koje u većini slučajeva nitko još nije odgovarao, o čemu najbolje svjedoče stradanja Hrvata u logoru IV. Osnovne škole u Mostaru, Osnovnoj školi u Potocima, Grabovici, Doljanima i Bijelom Polju gdje je Armija RBiH naoružana opremom zaduženom u HVO-u izvršila zločine nad civilima Hrvatima. O torturama, ubojstvima i mučenjima najbolje svjedočimo mi preživjeli logoraši Hrvati, te pozivamo bošnjačko vodstvo ako žele očistiti savjest neka nam kažu gdje su kosti naših nestalih branitelja i civila za kojima tragamo skoro tri desetljeća kako bi ih dostojanstveno sahranili.

Mi preživjeli, zaboraviti ne možemo, ali ćemo nastaviti s borbom za pravdu i dostojanstvo koje počiva na istini'', navedeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close