Društvene mreže

Isprovocirana Sebija reagirala nakon navoda Jamesa O'Briena o njenom rad

Sebija Izetbegović poručila je kako je ova konstatacija neozbiljna.
Vijesti / Politika | 03. 02. 2024. u 21:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pomoćnik američkog državnog tajnika James O'Brien tijekom posjete Bosni i Hercegovini prokomentirao je Sebiju Izetbegović, bivšu direktoricu KCUS-a, rekavši da su liječnici te zdravstvene ustanove bili pod pritiskom da podrže SDA.

Na ove optužbe reagirala je na svom Facebook profili Sebija Izetbegović poručivši kako je ova konstatacija neozbiljna.

''Naravno da pomoćnik državnog tajništva Sjedinjenih Američkih Država ne može znati detalje o KCUS-u i o kadrovskim rješenjima, ali su oni, koji su ga informirali iz Sarajeva, trebali osmisliti uvjerljivije argumente protiv mene. Ova tvrdnja o ucijenjenim direktorima disciplina je neozbiljna i samo je mogla zasmijati poznavaoce prilika u KCUS-u, a na prvom mjestu baš direktore disciplina'' započela je u svojoj objavi.

Nastavila je u istom tonu rekavši da se "u Sarajevu svi relativno dobro poznaju, te da ne treba trošiti riječi na objašnjenje tko je tko i koju tko političku opciju preferira".

''Nisam se bavila stranačkom i političkom opredijeljenošću zaposlenika, što se može dokazati i činjenicom da, po mojoj današnjoj procjeni, manje od 15 posto svih šefova na 36 KCUS-ovih klinika su SDA, ako je i toliko'' dodaje Izetbegović.

O'Brien je u petak tijekom posjeta Fakultetu političkih nauka u Sarajevu osvrnuo i na mandat Sebije Izetbegović, supruge predsjednika SDA, na KCUS-u, koji je nedavno okončan.

''Tijekom njenog mandata liječnici su bili izloženi pritiscima da podrže SDA ili da budu smijenjeni s čelnih pozicija. Agenda je bila usmjerena na politiku, ne na brigu o pacijentima. SDA je sudjelovala i u notornom slučaju respiratora, a dok su bili na vlasti čelnici SDA su iskorištavali BH Telecom za osobnu korist i jačanje vlastite mreže podrške'',  kazao je.

Kopirati
Drag cursor here to close