Napustili šator

Ljubuški: Zaboravljeni branitelji na informativnim razgovorima u policiji

"Sve se diže na jednu višu instancu, razgovaramo s ljudima i iz drugih općina", rekao je predsjednik ljubuške podružnice udruge Zaboravljeni branitelji.
Vijesti / Politika | 13. 03. 2018. u 20:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zaboravljeni branitelji iz Ljubuškog su u utorak, četrnaesti dan prosvjeda, napustili šator uz granični prijelaz Bijača te su se uputili u središte Ljubuškog, piše Radio Ljubuški.

Nešto prije 11 sati krenuli su s vozilima prema središtu grada te su se okupili pred zgradom Policijske uprave Ljubuški kako bi na taj način pružili podršku članovima svoje Udruge koji su danas pozvani na informativne razgovore u policiju.

"Kao predstavnici Udruge Zaboravljeni branitelji, na razgovor u policiju pozvani smo ja, Drago Grbavac, Franjo Hrstić i Veljko Vukojević da damo izjave u svojstvu svjedoka na okolnosti naših okupljanja", izjavio je predsjednik ljubuške podružnice udruge Zaboravljeni branitelji Darinko Boto.

On je dodao kako je u policiji ponovio ono što govore od početka, da se jedini odgovorni za prosvjede i blokade prometnica u Federaciji BiH nalaze na odgovornim funkcijama u Zastupničkom  domu Parlamenta FBiH.

To su, prema njegovim riječima, Edin Mušić, predsjedavajući Zastupničkog doma, te njegovi zamjenici Mladen Bošković i Vesna Švancer jer nisu sazvali tematsku sjednicu na kojoj bi se trebalo raspravljati o braniteljskim zahtjevima, a koju su isti bili dužni sazvati.

Boto je danas naveo kako nastavljaju s daljnjim aktivnostima u borbi za svoja prava.

"Sve se diže na jednu višu instancu, razgovaramo s ljudima i iz drugih općina", rekao je predsjednik ljubuške podružnice udruge Zaboravljeni branitelji, koji je podsjetio kako su jučer branitelje na Bijači posjetili i predstavnici EUFOR-a.

"Oni su došli vidjeti kako se sve događa. Kazali smo im sve što se događalo proteklih dana. Znaju i za današnje pozive i ove razgovore. O svemu su obavijestili nadležna tijela i tu su nam pri ruci", rekao je Boto.

Kopirati
Drag cursor here to close