Eto ih opet

Cvitanović: Sljedeći tjedan dolaze predstavnici međunarodne zajednice u još većem broju

''Očekujem da ćemo pokazati zajedništvo usprkos svim našim različitostima i stranačkim ambicijama''.
Vijesti / Politika | 19. 02. 2022. u 09:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilija Cvitanović u petak je bio gost Dnevnika RTV Herceg-Bosne, a tema je bila današnje zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora BIH.

''Dok god smo mi uz Ustav i Zakon, imamo šansu očuvati naš politički identitet i siguran sam da ćemo u tome uspjeti'', započeo je Cvitanović.

''Očekujem da ćemo pokazati zajedništvo usprkos svim našim različitostima i stranačkim ambicijama'', dodao je.

Kazao je kako se nada da će ta ''crvena crta koju ćemo postaviti biti sveto pismo za svakoga od Hrvata koji će nas predstavljati''.

''Nitko od hrvatskih predstavnika nema pravo na vađenje srca hrvatskom narodu, a srce hrvatskog naroda je smanjivanje nadležnosti u Domu naroda FBiH'', istaknuo je.

''Siguran sam da će hrvatski narod na djelu vidjeti zajedništvo o kojem pričamo''.

''Uvjeti u BiH su takvi da ne postoji niti minimum Ustavne i Zakonske osnove da bi se Izbori mogli raspisati'', kazao je.

''Sljedeći tjedan očekujemo dolazak predstavnika međunarodne zajednice, u čak većem kapacitetu nego što je to bilo u Neumu što pokazuje njihovu zainteresiranost za rješavanje problematike oko Izbornog zakona'', istaknuo je Cvitanović.

''Ovo je pitanje državotvornosti BiH. Ovo je pružanje ruke Bošnjacima. Nemojte raditi na tome da ogadite Hrvatima BiH, gradimo ovu državu zajedno'', zaključio je Cvitanović.

Kopirati
Drag cursor here to close