Sarajlić

Lik iz 'Kuma': Dušanka Majkić priča gluposti

Teorije koje plasiraju su apsurdne, ali ne treba zaboraviti da one dolaze od istih onih koji su granatirali i ubijali Bošnjake, a onda tvrdili da smo se sami granatirali i ubijali. E isti smisao ima i ova priča da sebe sami pravimo migrantsku krizu
Vijesti / Politika | 13. 06. 2020. u 17:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Asim Sarajlić kazao je da su optužbe Dušanke Majkić protiv Bošnjaka vezano za migrantsku krizu osmišljene, i da nisu tek obična glupost.

''Nitko razuman ne može tvrditi da 'Bošnjaci ne žele rješenje migrantske krize, jer računaju na glasove migranata u budućnosti'. Svima je jasno da je migrantska kriza europski problem, koji mi nismo ni htjeli niti izazvali, ali neki žele da pritisak koji raste iskoriste protiv bošnjačkog naroda i ove države. Jer, sav problem se namjerno gura na prostore na kojima žive Bošnjaci, a indikativno je da ruski propagandni i fake news portali vrše medijsku pripremu za ovakve istupe pojedinih političara u BiH. Teorije koje plasiraju su apsurdne, ali ne treba zaboraviti da one dolaze od istih onih koji su granatirali i ubijali Bošnjake, a onda tvrdili da smo se sami granatirali i ubijali. E isti smisao ima i ova priča da sebe sami pravimo migrantsku krizu. Znamo na šta su sve spremni, ali je važno da političari iz probosanskih stranaka ne uđu u stupicu međusobnih optuživanja'', izjavio je Sarajlić.

Znamo dobro, kako je naveo, kakav je izborni sustav, i da čak ni svi građani BiH ne mogu glasovati i imati državljanstvo, a kamoli bezimeni migranti.

''Ali ovdje se ne radi o tome, već o novom planu usmjerenom protiv Bošnjaka. Danas govore da želimo da migranti glasuju. Sutra će već reći da preko migranata Bošnjaci uvoze ekstremiste i militantne, kao što već desetljećima izmišljaju maliciozne neistine s ciljem da nas oslabe, posvađaju i dovedu u pitanje ovu državu. Protiv toga glas moraju dići ne samo svi Bošnjaci, već svako ko je za stabilnu Bosnu i Hercegovinu'', poručio je Sarajlić.

Podsjećamo, SDA je objavila i priopćenje u kojem osuđuje stavove o migrantskoj krizi rekavši kako se vrši specijalni rat protiv Bošnjaka.

Kopirati
Drag cursor here to close