Skupština

KS: Izabrani izaslanici za Dom naroda FBiH

Nakon što su zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo glasali za izaslanike Doma naroda FBiH, sjednica je prekinuta te će rezultati glasanja biti proslijeđeni CIK-u na potvrđivanje.
Vijesti / Politika | 02. 12. 2022. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Kantona Sarajevo izabrala je danas izaslanike za Dom naroda Federacije Bosne i Hercegovine. Glasalo je svih 35 zastupnika, piše Avaz.

U Klub Bošnjaka tako idu Kemal Ademović (NiP), Irfan Čengić (SDP), Haris Zahiragić (SDA) i Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović (SBiH).

U Klub Srba Igor Stojanović (SDP), Jelena Pekić (SDP), Smiljana Viteškić (SDA), Miomirka Melank (Naša stranka) i Vedrana Vujović (DF).

U Klub Hrvata izabran je Damir Marjanović (Za Nove generacije).

Iz reda Ostalih svih pet kandidata će ući jer će nedostajati delegata iz drugih kantona za ovaj klub. Ulaze Albin Zuhrić (DF), Sanela Klarić (NS), Vibor Handžić (NS), Nihad Uk (NS) i Kenan Magoda (SDP).

Nakon što su zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo glasali za izaslanike Doma naroda FBiH, sjednica je prekinuta te će rezultati glasanja biti proslijeđeni CIK-u na potvrđivanje.

Zastupnik SDP-a Irfan Čengić rekao je da je glasanje proteklo očekivano.

''U Klubu Bošnjaka sam izabran ja, u Klub Srba su Igor Stojanović i Jelena Pekić, a očekujem da će u Klubu Ostalih biti izabran Kenan Magoda jer nema dovoljno izabranih Ostalih u cijeloj Federaciji. Očekujemo još dva izaslanika kako bi SIP mogao pristupiti svojim procedurama i kako bi se moglo krenuti u formiranje vlada'', rekao je Čengić.

Dodao je da očekuje da će imati 11 u sva tri kluba i da će izabrati vladu.

''To su očekivanja, ali vidjet ćemo šta će biti na terenu. Da se ne može vjerovati izaslanicima do zadnjeg sam naučio od Bogića Bogićevića'', rekao je Čengić.

Kopirati
Drag cursor here to close