Razgovor

Krišto će u prvi službeni posjet kod Plenkovića

Vijesti / Politika | 30. 12. 2022. u 13:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novoimenovana predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je telefonski s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem, koji je još jednom čestitao Krišto na potvrdi imenovanja kao i na dinamici provedbe izbornih rezultata, što će jamčiti potpunu stabilnost i funkcionalnost, osobito nakon nedavnog stjecanja statusa kandidata i jačanja integracijskog procesa prema članstvu u EU.

Foto: HDZ BiH / Krišto s Plenkovićem u Šibeniku

Kako je priopćeno, Krišto je istaknula nemjerljive zasluge Plenkovića u vezi sa stjecanjem kandidatskog statusa za BiH, kao i jasnu partnersku i prijateljsku dimenziju odnosa cjelokupne Vlade Republike Hrvatske prema našoj zemlji, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Najavljen je i prvi službeni posjet predsjedateljice Krišto upravo Republici Hrvatskoj, koji će biti realiziran nakon potvrde imenovanja novog saziva Vijeća ministara BiH.

Uska bilateralna suradnja na svim poljima te podjela iskustva Republike Hrvatske u procesu integriranja u Europsku uniju bit će od neizmjerne pomoći institucijama BiH, zaključeno je u današnjem telefonskom razgovoru dvoje visokih političkih dužnosnika, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close