Predstavila ekspoze

Borjana Krišto imenovana za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH

Krišto je imenovana na posljednjoj izvanrednoj sjednici Predsjedništva BiH za mandatara nove državne vlade, a što je potvrđeno glasovima državnih zastupnika.
Vijesti / Politika | 28. 12. 2022. u 14:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prvoj hitnoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine potvrđeno je imenovanje kandidatkinje HDZ-a Borjane Krišto za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH.

Krišto je imenovana na posljednjoj izvanrednoj sjednici Predsjedništva BiH za mandatara nove državne vlade, a što je potvrđeno glasovima državnih zastupnika.

Sjednica je, kako je uobičajeno počela himnom BiH, a nakon čega je uslijedilo izlaganje ekspozea Borjane Krišto s obzirom na to da je potvrđivanje njenog imenovanja bila jedina tačka sjednice.

Istaknula je da plan četverogodišnjeg rada koji izlaže nije sve ono što će obuhvatiti svojim mandatom, ekspoze je podijelila u devet poglavlja, a prvi među njima su europske integracije i NATO put.

Prije nego što je prešla na devet, njoj najvažnijih, točaka, istaknula je kako je BiH njena domovina, osvrnula se na dobiveni kandidatski status te kazala da će žene biti u fokusu u nadolazećem razdoblju.

Nakon potvrđivanja, Krišto će, prema Ustavu BiH, imenovati ministre u Vijeću ministara BiH, koje zatim mora potvrditi i Zastupnički dom BiH.

Po okončanju ove hitne sjednice, bit će održana i redovna sjednica na kojoj je planirano imenovanje članova sedam stalnih komisija ovog doma.

Kopirati
Drag cursor here to close