Odbijene žalbe?

Kreće sudski proces protiv Milorada Dodika

Dodikovi odvjetnici, u prigovorima su tvrdili da krivično djelo za koje je Dodik optužen ne postoji jer je "Schmidt nelegalan".
Vijesti / Politika | 09. 10. 2023. u 15:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud BiH odbio je sve prigovore odvjetnika Milorada Dodika, na potvrđenu optužnicu Tužiteljstva BiH, saznaje portal "Avaza".

Tužiteljstvo BiH, podsjetimo, optužilo je Dodika i Miloša Lukića, v.d direktora Službenog glasnika RS za nepoštivanje odluka Visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

No, Dodikovi odvjetnici, u prigovorima su tvrdili da krivično djelo za koje je Dodik optužen ne postoji jer je "Schmidt nelegalan".

Odbijanjem svih prigovora sada počinje Dodiku sudski proces. Naime, prvo će biti zakazano izjašnjenje o krivnji, a zatim glavni pretres koji će voditi sudac pojedinac.

Ranije su dva puta odbijeni zahtjevi Dodikove obrane za izuzećem sutkinje Jasmine Dedović- Ćosić, koja je optužnicu potvrdila i sada odbila prigovore.

Pošto je, prema krivičnom djelu, kazna zatvora manja od pet godina, Dodiku će morati suditi sudaca pojedinac.

No, tko će biti, izabrat će CMS.

Suca će izabrati sustav za automatsko upravljanje predmetima CMS, točnije Random sustav.

Podsjetimo, visoki predstavnik Christian Schmidt poništio je 1. srpnja zakone koje je usvojila Narodna skupština RS u vezi s neobjavljivanjem odluka visokog predstavnika i neprimjenjivanjem odluka Ustavnog suda BiH.

Dodik je potpisao ukaz o stupanju na snagu spornih zakona, a Miloš Lukić ih je objavio u "Službenom glasniku RS".

Kopirati
Drag cursor here to close