Politička previranja

Košarac: Vijeće ministara je na aparatima

Staša Košarac rekao je kako neće podržati nijedan materijal koji Ministarstvo finansija predlaže
Vijesti / Politika | 24. 07. 2023. u 12:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Politička previranja u našoj zemlji se nastavljaju. Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac izjavio je da neće podržati nijednu točku u Vijeću ministara BiH koje predloži Ministarstvo financija i trezora ako ne bude imenovan resorni ministar.

Voditi politiku ministarstva

''Bespredmetno je da Vijeće ministara BiH razmatra bilo koji materijal Ministarstva financija i trezora BiH bez prethodnog imenovanja ministra. Zbog toga neću podržati nijedan materijal koji Ministarstvo financija i trezora BiH predlaže Vijeću ministara na usvajanje, sve dok ne budemo imenovali resornog ministra '', poručio je Košarac u izjavi za RTRS.

Dodao je da u potpunosti uvažava kapacitet zamjenika, ali da je ministar osoba koja vodi politiku ministarstva.

Sada imamo situaciju da je Vijeće ministara BiH na aparatima. Mnogi procesi su usporeni. Kako ćemo razmatrati materijal Ministarstva financija i trezora BiH na Vijeću ministara ako nemamo ministra'', upitao je Košarac.

Košarac je ponovio da pozicija ministra financija i trezora BiH pripada SNSD-u prema ranijem političkom dogovoru te da o tome ne može biti pregovora.

"Neka pokušaju"

''Mi ne tražimo ništa tuđe i ništa što prethodno nije dogovoreno i usuglašeno. No, čini mi se da nam neko to želi oduzeti. Neka pokušaju! Borit ćemo se za ono što je naše'', rekao je Košarac.

Prema njegovim riječima, neprihvatljivi su pokušaji ucjene.

''Prepoznali smo različite oblike podvala. Odugovlačenje imenovanja ministra financija dodatni je imput za nepovjerenje. O tome treba dobro da razmisle naši partneri na zajedničkom nivou'', naveo je Košarac.

Kopirati
Drag cursor here to close