Pismo javnosti

Kordić o prvoj godini: Idemo sporim ali upornim korakom

Na svom facebook profilu je javnosti uputio i prigodno pismo u kojem se osvrnuo na prvu godinu svog mandata.
Vijesti / Politika | 16. 02. 2022. u 21:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošla je točno godina dana otkako je gradonačelnik Grada Mostara, Mario Kordić izabran za istoimenu poziciju.

Tom prilikom, na svom facebook profilu je javnosti uputio i prigodno pismo u kojem se osvrnuo na prvu godinu svog mandata, jer mu je, kako je kazao, ''želja podijeliti s vama nekoliko misli i procesa koje smo dotaknuli u prvoj godini mandata''

New deal za Mostar

''U prvoj godini mandata kao gradonačelnik susrećem se s mnogobrojnim problemima koji su posljedica neodržavanja lokalnih izbora u Mostaru 12 godina'', započeo je Kordić.

''Kako sam u jednom od svojih prvih obraćanja medijima naglasio kako ću se baviti temama koje su važne za svakodnevni život građana. Kao najveće probleme s kojima se treba suočiti naveo sam deponiju, kolektore, prečistač, parking i vodovod. Ipak uz sve ove velike izazove, možda najveći je bio vratiti povjerenje naših Mostarki i Mostaraca. 'Idemo napraviti jedan new deal za Mostar, odnosno pokrenuti sve ono što stoji svih ovih godina', rekao sam tijekom obraćanja Vijeću nakon izbora''.

Zračna luka, Parking, Advent,...

''Nakon godinu dana možemo i reći kako su mnoge stvari u Mostaru pokrenute. Intenzivno se radi na izgradnji kolektora, te građani već vide rezultate tih radova. Nakon pripremne faze u Mostaru je započela kontrola parkinga''.

''Jedan od ciljeva je oživljavanje Zračne luke Mostar. Upravo je zbog toga i potpisan sporazum s Vladom HNŽ-a, te se novci iz sudske presude koriste za pokretanje novih linija, a rezultati se već vide. Iz Mostara će se tako uskoro letjeti u Njemačku, Poljsku i Mađarsku.

S velikim zadovoljstvom podržavam aktivnosti dviju visokoškolskih ustanova u Mostaru, Sveučilišta i Univerziteta Džemal Bijedić. Za stipendiranje studenata osiguran je novčani iznos od 357 tisuća KM.

Manifestacija Advent u Mostaru dobila je sve pohvale za organizaciju od velikog broja Mostaraca, ali i mnogobrojnih gostiju koji su posjetili grad na Neretvi'', istaknuo je.

''Inetnzivirali smo dijalog kroz posjete uspješnim gospodarstvenicima, te intenzivirali suradnju s Asocijacijom poduzetnika Hercegovine''.

''Mnogi strani dužnosnici posjetili su Mostar u prethodnom razdoblju. Gosti su bili veleposlanici Slovačke, Italije, Mađarske, Albanije, Nizozemske, Japana, SAD-a, Rusije, Švicarske, Austrije, Njemačke, Francuske, Velike Britanije, Egipta, te zamjenik veleposlanika Irske'', dodao je.

Lana Pudar i kulturne manifestacije

''Od međunarodnih dužnosnika  organiziran je prijem za zapovjednika NATO stožera u BiH, španjolskog državnog tajnika za Europsku uniju, šeficu misije OSCE-a, šefa delegacije Europske unije u BiH, direktoricu USAID-a''.

''Kulturne manifestacije koje su obogatile život Mostara su Festival Open City Mostar, Mostar Film festival, Sveučilišna likovna kolonija i brojne druge. Kroz prijeme susreo sam ekipu Mostar SG, prvake BiH u futsalu, mlada plivačica Lana Pudar osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu i tako učinila sve Mostarce ponosnima. Doček za Lanu organiziran je u sklopu manifestacije Advent u Mostaru''.

Idemo sporim ali upornim korakom

Na kraju Kordić ističe kako je ''pred svima nama zasigurno mnogo novih izazova''.

''Pred svima nama je zasigurno još mnogo novih izazova. Nakon godina stagniranja Mostar je ipak krenuo prema naprijed, sporim, ali upornim korakom s novim ljudima i novim idejama''.

''Radujem se svim vašim prijedlozima i sugestijama, kao i potpori u budućem radu''.

''Hvala svima za svu potporu koju neprestano iskazujete!'', zaključio je mostarski gradonačelnik.

Kopirati
Drag cursor here to close